Haber
2012-01-12 06:29:14
Ögretmenevi Aidati Sorununu Çözdük

Kurum Idari Kurulu Ekim 2010 Çalisma Raporu’nda, Bakanlik yetkilileriyle mutabakata vararak imza altina aldigimiz ‘Ögretmenevi üye aidati uygulamasinin kaldirilarak, tüm egitim çalisanlarinin ögretmenevi üyesi olarak kabul edilmesi çalismalarinin baslatilmasi’ önerisi, Milli Egitim Bakanligi tarafindan kabul edildi.

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, konuyla ilgili genelgeyi imzalayarak valiliklere gönderdi. Genelgede; kurumlarda ücretlerin belirlenmesinde, her yil Maliye Bakanliginca Ocak ayi içerisinde yayimlanan Kamu Sosyal Tesislerine Iliskin Teblig hükümlerine göre hareket edilecegi belirtilerek, “Buna göre, kamu sosyal tesislerinden yararlandirilmayla ilgili Basbakanlik Genelgeleri ve Bakanligimizla diger kurumlar arasinda yapilan protokol hükümleri sakli kalmak sartiyla; üye aidati uygulamasi kaldirilarak, tüm egitim çalisanlari ve yakinlari, diger kamu kurum-kuruluslari personeli ve bunlarin disindakiler için olmak üzere üç ayri tarife uygulanacaktir” denildi.

Buna göre, artik ögretmenevlerine üye olmak isteyen ögretmenler her yil aidat ödemeyecek.

Daha önce ögretmenlere uygulanan indirimli tarifeden yararlanamayan diger egitim çalisanlari da bu düzenlemeyle ögretmenevlerinden indirimli olarak faydalanabilecek.

2010 yili için ögretmenlerden alinan yillik 60 liralik aidat, girisimlerimiz sonucu 2011 yilinda 25 TL’ye düsürülmüstü. Yapilan son düzenlemeyle birlikte artik hiçbir egitim çalisanindan ögretmenevi aidati alinmayacak.

 Genelgeyi görmek için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen