Haber
2012-08-29 07:31:41
Ögretmenler Arasinda Ayrimcilik Yapilmamalidir

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, ögretmenlerin yer degistirmelerinde yasanan sorunlarin giderilmesi için Milli Egitim Bakanligi Bakan Yardimcisi Orhan Erdem ile görüstü.

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin’in da bulundugu görüsmede konusan Ahmet Özer, ‘esi kamuda çalisiyor, özel sektörde çalisiyor’ gibi bir ayrim yapilmasinin ikinci sinif bir yaklasim olacagini belirterek, “Kaymakam, hakim, polis ve askerlerin ögretmen eslerine nakil hakki verilmesi ve diger ögretmenlere verilmemesi MEB’de ayrimcilik olusturur. Ögretmenleri ikinci sinif konumuna düsürür. Özür grubundan bu hak herkese verilmelidir” dedi.

Görüsmede Orhan Erdem’e, atamalar basta olmak üzere MEB’deki sorunlarla ilgili 11 maddelik bir öneri sunduk. Sundugumuz öneriler su sekilde:

-Kaymakam, hâkim, polis ve askerlerin ögretmen eslerine nakil hakki verilmesi ve diger ögretmenlere verilmemesi MEB’de ayrimcilik olusturur. Ögretmenleri ikinci sinif konumuna düsürür. Özür grubundan bu hak herkese verilmelidir.

-Bugün açilan özür grubu atamalarinda; ikinci özür grubuna müracaat etmeyen ögretmenlere de müracaat etme hakki taninmalidir.

-Velisi, 66-72 ay arasi çocugunu okula göndermek istemiyorsa, veliden rapor isteniyor. Rapor istenmemeli, bunun yerine karar veliye birakilmalidir. Velinin okula verecegi bir dilekçe yeterli olmalidir.

-SBS sonucu ile çocugu bir ortaögretim kurumuna yerlesen ögretmenlerin çocuklarinin okudugu ile atamalari yapilmalidir. 

-Ders saatleri sayisi belirsizligini koruyor. Sabah saat kaçta derse baslanacak? Ders saatleri, teneffüsler kaçar dakika olacak? Ögrenciler aksam kaçta okuldan ayrilacaklar? Bu konular açiklanmalidir.

-Brans degisikliginde okullar açilmadan, 1. sinif ögretmenleri sinifa girmeden yapilmalidir. Brans degisikliginde her türlü kolaylik saglanmali ve il disi seçenegi olmalidir. Ücretsiz izinde olanlar da müracaat edebilmelidir.

-Okulu ortaokul olarak sinif ögretmeni idareciler magdur edilmemelidir.

-Idareci olan sinif ögretmenlerinden brans degistirecek olanlarin idarecilikleri üzerinde kalacak sekilde bir düzenleme yapilmalidir.

-Istanbul, Ankara, Izmir gibi büyük illerde özür grubu atamalari il içinde tekrar yapilmalidir.

-2+2 ile lisans tamamlayan sinif ögretmenlerine brans degisikligi imkani sunulmalidir.

-Il disi ve özür grubundan tayini çiktigi için ilisigini kesen ama esleri özür grubunda tayin basvurusunda bulunamayan veya tayini çikmayanlarin aile bütünlügünün korunmasi için istekleri dâhilinde tayin iptalleri yapilmalidir.


 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen