Haber
2011-11-24 06:28:44
Ögretmenler Günü’nün Acimizi Hafifletmeye ve Sorunlarimizi Sona Erdirmeye Vesile Olmasini Diliyoruz

Yillardir, sorunlarimizi dile getirdigimiz gün degil, bayram havasinda kutladigimiz bir Ögretmenler Günü’nün hayalini kurmus egitim camiasi olarak, geçmiste yasadigimiz birçok sorunun hala devam ediyor olmasinin yaninda, Van’da meydana gelen depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiz ve 75 ögretmenimizin acisi nedeniyle 24 Kasim Ögretmenler Günü’ne hüznün gölgesinde girmis bulunuyoruz.

 

Nesillerimizi en iyi sekilde yetistirmeye çalisan, adanmislik duygusuyla kendisini tüketirken etrafina isik saçan, gelecegimizin mimari ögretmenlerimiz, yine kroniklesmis, çözüm bekleyen birçok sorun ile 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü karsilamislardir. 

 

Özür grubu tayinlerinin yilda bir kez olacak sekilde sinirlandirilmasi dolayisiyla ara dönemde aile bütünlügünün saglanmasini bekleyenlere henüz bir çözüm üretilmemesi, okullara bütçe ayrilmamasi nedeniyle okul yöneticilerinin velilerden bagis talep etmek zorunda kalmasiyla gelisen sürecin, egitimcilerin mesleki onurunu incitmesi ve itibarini gölgelemesi, yillardir kariyer basamaklari sinavinin yapilmayisi dolayisiyla olusan beklentinin karsilanmamasi, kadrolu ögretmen alimindan ziyade ücretli ögretmenlikle açigin kapatilmasinin dogal sonucu olarak atama bekleyen ögretmenlerin taleplerinin karsilanmamasi, ögretmenlerin fedakârliklarina paralel, sayginligini gözeten özenle seçilmis söylemler yerine, moral ve motivasyonu kiracak bir dilin, yetkililerden baslayarak asagiya dogru yayilmasi gibi birçok sorun hala çözüm beklemektedir.

 

Ek ders birim ücretlerinin artirilmasi, ögretmenin yasam kalitesine etki edecek mali iyilestirmelerin yapilmasini beklerken, “esit ise esit ücret” kapsaminda farkli kurumlarda ayni unvanlarla çalisanlarin maaslarinda ek ödeme ile düzenleme yapilmasi esnasinda, muadili olmadigi gerekçesiyle, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disi birakilmasinin kabul edilebilecek bir tarafinin olmadigini belirtmek; ek ödeme sonrasi kurum içi hiyerarside olusan bozulmayi ifade etmek ve maas skalasinda ögretmenlerin neredeyse en az ücret alan meslek grubu olduguna, basta yetkililer olmak üzere, kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz.

 

Bütün toplumlarda en saygin meslek olarak kabul edilen ögretmenlik mesleginin ülkemizde de statü olarak hak ettigi noktaya getirilmesi beklenmektedir. Ögretmen ve ögretim elemani maaslarinin acilen iyilestirilmesi, ortaya çikan adaletsizligin giderilmesi en büyük arzumuzdur. Gelecegi insa eden ögretmenlerimizin gösterdigi özveriye karsilik, çözüm bekleyen sorunlarina duyarli olunmasini bekliyoruz.

 

Her zaman kendisini geri plana atan, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik refahini önceleyen ögretmenler hiçbir zaman hakkindan fazlasini istememis; gösterdigi fedakârligin, döktügü terin, evine is götüren tek meslek erbabi olarak verdigi emegin karsiligini beklemislerdir. Sendika olarak, ekonomik iyilestirme bekleyen ögretmen ve ögretim elemanlarinin sesinin duyulmasi için ülke genelinde teskilatlarimizca gerçeklestirilen eylem ve etkinliklerde ifade etmeye çalistigimiz husus, ek ödeme sonrasi ortaya çikan adaletsizligin bir an önce giderilmesi ve köklesmeye baslayan sorunlarimizin çözümünün daha fazla geciktirilmemesidir.

 

Ögretmenler Günü’nün milletçe yasadigimiz aciyi hafifletmeye ve sorunlarimizi sona erdirmeye vesile olan bir gün olmasi dilegiyle…

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen