Haber
2011-11-25 06:28:44
Ögretmenler Yaptiklari Isin Karsiliginda Hak Ettikleri Ücreti Istiyor

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, egitimciler olarak, yaptiklari isin karsiliginda hak ettikleri ücreti istediklerini söyledi.

 

Gündogdu, Afyonkarahisar Subemizin Garden Kale Otel’de düzenledigi yemekli toplantida üyelerimiz ile bir araya geldi. Ahmet Gündogdu, burada yaptigi konusmada, 24 Kasim tarihinin Ögretmenler Günü olarak kutlanmasinin darbe dönemine ait bir uygulama oldugunu ifade ederek, “Bugünde bir sorun var dedim, söyle geriye dogru bir baktim ki, 1981 yilinda darbeci pasa Kenan Evren’in Ögretmenler Günü ilan ettigi bir gün ve darbecinin zorunlu hale getirdigi bir gün. Halbuki 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü, evrensel ve dünyali olmanin bir günü. Hani bu zamana kadar diyorduk ya, ‘gömlegi giyerken ilk dügmeyi yanlis dügmelerseniz, gerisi de yanlis gider’; o ilk dügmeyi dügmeleyen de darbeci olunca bugünden artik hayir beklemiyoruz. Siyasetçilere ‘hamaset yapmayin’ diyoruz, biz yaptigimiz isin karsiligini, hak ettigimiz ücreti istiyoruz” dedi.

 

‘Ögretmene rotasyon’un söylentisinin bile kendilerini rahatsiz ettigini vurgulayan Gündogdu, “Ögretmenler rotasyonla Türkiye’nin her yerine dagilacak, ögretmen açigini kapatacak sayin bakan. Biz yetkili sendikayiz, bize ragmen bu ülkede hiçbir bakan kavimler göçü yapamaz, rotasyon yapamaz ama derdiniz mahrumiyet bölgelerinde ögretmen açigini gidermekse, hükümet olarak 10 bin TL verdiginiz halde doktor gönderemediginiz ücra yerlerin en ücra kösesine bin TL’lik pozitif ayrimcilik yapin, ögretmensiz köy birakmayalim” seklinde konustu.

 

 

Ek Ödemeye Iliskin Taleplerimizin Tamami Karsilanmamistir

Ücret dengesizligi ve ek ödeme konusuna da deginen Gündogdu, ek ödeme adaletsizliginin giderilmesi için konuyu, Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer ve Basbakanlik Müstesari Efkan Ala’ya tasidiklarini kaydederek, sorunun israrli takipçisi olacaklarini söyledi.

 

Gündogdu, 666 sayili KHK ile iyi niyetli düzenlemelerin hayata geçirildigini ancak ek ödemeye iliskin taleplerinin tamaminin karsilandigi bir düzenleme yapilmadigini belirterek, “666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ‘esit ise esit ücret’ kapsaminda farkli kurumlarda ayni unvanlarlaçalisanlarin maaslarinda ek ödeme ile düzenleme yapilirken, muadili olmadigi gerekçesiyle, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disi birakilmasi kabul edilemez, kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandi.

 

 

Ek ödeme oranlarinda artis yapilmayan ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetinin giderilmesi konusunda bir an önce adim atilmasini beklediklerini söyleyen Gündogdu,  Ögretmenlerin özür grubu tayin haklarinin yilda bir defa ile sinirlandirilmamasi, ek ders birim ücretlerinde hala bir iyilestirme yapilmamasi ve ek ders esaslarinin yenilenmemesi, yillardir kariyer basamaklari sinavinin yeniden düzenlenmemis olmasi, okullara bütçe verilmemesi, kadrolu yeni ögretmen alimi yerine ücretli ögretmen ile ihtiyacin geçistirilmeye çalisilmasi konularinda çözüm beklediklerini ifade etti.

 

Müdürlük Sinavinda Türkiye Birincisi Olan Üyemize Plaket Verildi

Gündogdu, programda, Milli Egitim Bakanligi’nin 1-2 Kasim 2011 tarihlerinde yaptigi müdürlük sinavinda Türkiye birincisi olan üyemiz Afyonkarahisar Merkez Oruçoglu Ilkögretim Okulu Müdür Yardimcisi Üçler Yildirim’a basari plaketi takdim etti.

 

Gündogdu, plaketi verirken yaptigi konusmada, diger sendikalarin sinav sürecinde üyelerine yeterli katkiyi saglayamadigini, interneti adres göstererek çalisma önerileri sundugunu, buna karsilik sendikamizin 700 sayfalik 70 bin adet kitap basarak üyelerimize ulastirdigini söyledi.

 

Gündogdu, üyelerimizle daha nice basarilara birlikte imza atma temennisinde bulundu.

 

Program, Van’daki depremde hayatini kaybeden ögretmenler için okunan Kur’an-i Kerim ve yapilan duanin ardindan sona erdi.

 

AKÜ Rektörü Solak’a Ziyaret

Daha sonra, Ahmet Gündogdu, Sube Baskanimiz Abdullah Çelik ve Üniversite Temsilcimiz Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Fidan’in da aralarinda bulundugu bir heyetle birlikte, Ögretmenler Günü dolayisiyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’i makaminda ziyaret etti.

 

Egitim Fakültelerindeki Egitimin Kalitesi Daha da Artirilmalidir

Karsilikli görüslerin ve iyi niyet dileklerinin dile getirildigi ziyarette, Gündogdu, öncelikle Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’in ve tüm ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin Ögretmenler Günü’nü kutlayarak, Memur-Sen olarak ögretmenlerin sorunlarinin çözüme ulastirilmasini önemsediklerini ve bu baglamda egitim fakültelerindeki egitimin kalitesinin daha artirilmasi gerektigini kaydetti.

 

“Egitim-Bir-Sen’i Kutluyorum”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Rektör Solak, Milli Egitim Bakanligi tarafindan 18-20 Kasim 2011 tarihlerinde Antalya’da gerçeklestirilen ‘Ulusal Ögretmen Stratejisi Çalistayi’nda Egitim-Bir-Sen’in, çalistayda tartisilacak konulara iliskin hazirladigi ve katilimcilara sundugu çalismalarin takdire sayan oldugunu belirterek, Egitim-Bir-Sen’i kutladi.

 

24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla tüm ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin Ögretmenler Günü’nü de kutlayan Solak, milletlerin ilerlemesinde ve çagdaslasmasinda ögretmenlerin büyük rol oynadigini ifade etti.

 

Solak, nazik ziyaretlerinden dolayi Ahmet Gündogdu’ya ve beraberindekilere tesekkür ederek, çalismalarinda basarilar diledi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen