Haber
2012-06-06 07:31:07
Ögretmenler Yilsonu Seminerlerini Tatillerini Geçirecekleri Mahalde Yapabilmelidir

222 sayili Ilkögretim ve Egitim Kanunu’nda, ilkögretim okulu ögretmenleri için iki aylik yaz tatili, meslekle ilgili çalismalarinin bu iki aylik izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarinda yapilmasi öngörülmüstür. Ilkögretim Kurumlari Yönetmeligi’nde de derslerin kesiminden Temmuz ayinin ilk is gününe, Eylül ayinin ilk is gününden derslerin baslangicina kadar, yil içinde ise yillik çalisma programinda belirtilen sürelerde meslekî çalisma yapilacagi hüküm altina alinmistir.

Anilan hükümlere ragmen Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü’nün 28.05.2012 tarih ve 16453 sayili yazisinda, meslekle ilgili yilsonu çalismalarinin bir haftasinin okul öncesi ve sinif ögretmenlerine yönelik uzaktan egitim yaklasimiyla, iki haftasinin ise okul öncesi ve ilkögretim okullarinda görevli tüm ögretmenlere yönelik yüz yüze egitim yaklasimiyla mahalli olarak gerçeklestirilecegi duyurulmustur.

Söz konusu yazi, yukarida mezkûr kanun ve yönetmelik hükümlerine aykiri oldugu gibi, ögretmenlerin dönem basinda ve sonunda katilacaklari seminerleri görevli olduklari okul ve kurumlarda yapacaklarina ya da yaz tatillerinde ikamet ettikleri yerlerde veya memleketlerinde yapamayacaklarina iliskin herhangi bir hüküm bulunmamasina karsin uygulamada, görevli olduklari okul ve kurumlarda katilmalari zorunlulugunun getirilme nedeni izaha muhtaçtir. Yine Van ili özelinde, bu ilde depremden bu yana son derece zor sartlarda çalismaya devam eden, psikolojik destek ve moral için memleketlerine ya da ailelerinin yanina dönmeyi arzu eden ögretmenlere, hiç degilse seminer dönemleri için bu imkânin saglanmasi gerekmektedir. Köylerde görevli ögretmenlerin de açilacak mahalli seminere bagli olduklari ilçe merkezinde katilmalarinin beraberinde bazi sikintilari getirecegi muhakkaktir. Özellikle Dogu ve Güneydogu bölgelerindeki terör olaylari nedeniyle ögretmenlerin köyden günübirlik gidis gelis yapmalari da tehlikeli olmaktadir.

Milli Egitim Bakanligi’na basvuruda bulunarak, ögretmenlerin, egitim-ögretim yili dönem basinda ve sonunda yapmis olduklari seminer çalismalarini, görevli olduklari okul ve kurumlarda yapma zorunlulugunun kaldirilmasini, Van’da görev yapan ögretmenlerin, egitim-ögretim yili dönem basinda ve sonunda yapmis olduklari seminer çalismalarini yaz tatillerini geçirdikleri adreslerde ya da memleketlerinde yapabilmelerine imkân saglanmasini ve birlestirilmis sinifli ilkögretim okullarinda görevli ögretmenlerin egitim-ögretim yili dönem basinda ve sonunda yapmis olduklari seminer çalismalarini, taleplerine göre yaz tatillerini geçirdikleri adreslerde, bulunduklari okula en yakin hizmetiçi egitimin verildigi mahalde ya da memleketlerinde yapabilmelerine imkân saglanmasini istedik. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen