Haber
2010-12-15 06:22:07
Ögretmenlere Haksizlik Yapmaya Kimsenin Hakki Yoktur

TBMM Çocuk Haklarini Izleme Komitesi Üyesi, AK Parti Istanbul Milletvekili Halide Incekara’nin, Çocuklara Yönelik Siddetin Önlenmesi Ulusal Eylem Plani Hazirlik Top- lantisi’nda ögretmenlerle ilgili yaptigi konusma, egitim camiasini derinden üzmüstür.

 

Incekara’nin, “Ögretmenle ög- renci arasinda orantisiz bir güç var. Ben mesela ögretmenim, siz ögrenci. 657’im var, sendikam var, size karsi kullanabildigim notlarim da var. Orantili bir iliski var mi”, “Anadolu’daki okullarin ögretmenler odasinda çaydanliklari ayri olan ögretmenlerin, sinifa girdiginde çocuga siddet uygulamayacagini düsünmek mümkün mü?” seklindeki ifadelerini talihsizlik ve haksizlik olarak degerlendiriyoruz.

 

Egitim sisteminin temel unsuru olan, ülkelerin gelecegini sekillendiren; mühendisini, doktorunu, avukatini, askerini, polisini, kisacasi toplumun her kesiminde hizmet veren insan gücünü yetistiren ögretmenler hakkinda konusurken, herkes daha dikkatli olmaya özen göstermelidir.

 

Sayin Halide Incekara’nin, egitim camiasinin fedakâr mensubu ögretmenlere yönelik bu talihsiz sözleri tüm ögretmenleri zan altinda birakmistir.

 

Incekara’nin, ögretmenleri yaftalamak yerine, zor sartlar altinda görev yapan ögretmenlerimizin çektigi sikintilara az da olsa dikkat çekmesi daha anlamli olurdu.

 

Bu güzide camianin fertlerine hiç kimsenin haksizlik yapmaya hakkinin olmadigini belirtiyor, kendisini ögretmenlerden özür dilemeye davet ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen