Haber
2008-09-17 07:18:15
Ögretmenlere Yapilan Haksizliga Son Verilsin

2005/73 Sayili Genelge geregi Anadolu liselerine atanan, daha sonra Danistay 2. Dairesi’nin karari geregi atamalari iptal edilen ögretmenler çifte magduriyet yasamaktadir.

 

Danistay karariyla atamalari iptal edilen ögretmenler, Haziran ayinda yapilan sinava katilmisti. Ancak yapilan duyuruda ögretmen ihtiyaci olan okullarin tümü münhal gösterilmedigi için ögretmenler ihtiyaç olan okullara basvuruda bulunamadilar.

 

Sonuçta sinavi kazanan ögretmenlerin, bos olan binlerce okula atamalari yapilmadi. Mahkeme karariyla magdur olan ögretmenler, daha önce çalistiklari okullar münhal gösterilmedigi için atamalari yapilmadigi gibi teftis raporu ile ceza almisçasina, özür durumlarina bakilmaksizin istekleri disindaki okullara gönderilmeye çalisiliyor.

 

Bakanligin bu garip uygulamasi, ögretmenlerin tepkisini çekiyor. Danistay’in Anadolu Lisesi genelgesini iptal etmesiyle adeta yikilan ögretmenlere ellerinden alinan haklarinin verilmesini istiyoruz.

 

Hem yargi karari sonucu hem de Bakanligin haksiz uygulamasiyla magduriyet yasayan ögretmenlerimizin atamalari sirasinda karsilastiklari hakkaniyetten uzak uygulamalarin gözden geçirilecegini umuyoruz.

 

Danistay’in iptal kararina Bakanligin yanlis uygulamalari da eklenince ugranilan haksizlik artmis, Bakanligin uygulamalariyla da is iyice sarpa sarmistir. Ögretmenlerimizin maruz kaldigi magduriyetin giderilmesinin takipçisi olacagiz.

 

Bir çift sözümüz de, ögretmenlerin magdur olmasina neden olan davayi açanlara…

Egitim çalisanlari adina örgütlenen sendikalar, idari konulari yargiya tasirken müvekkillerinin haklarini korumali, onlara ihanet etmemelidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen