Haber
2013-11-08 06:43:50
Öğretmenlerimize Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

Cennet bir ülkede cinnet toplumuna doğru mu yol alıyoruz? Her şeyin gelişerek değiştiği bir çağda, toplumdan bazılarının ne yazık ki ilerlemek yerine geriye doğru gitmeye çalıştığı görülmektedir. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir medeniyetten, öğretmenini döven, darp eden, şiddet uygulayan, öğretmenine hakaret eden bir toplum haline dönüş kaygı vermektedir. Anne ve baba kadar yakın gördüğümüz öğretmenlerimizle ilgili şiddet haberleri, yarınlar açısından üzerinde ibretle düşünülmesi gereken hadiselerdir.

 

Mardin’de peş peşe meydana gelen öğretmene şiddet olayları konusunda kaygılıyız. Mardin 13 Mart Ortaokulu’nda matematik öğretmeni, üyemiz Veysi Utlu, derste öğrencisine ‘önüne dön’ dediği için, çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ileri süren bir veli tarafından saldırıya uğramıştır. İki hafta önce, yine Mardin’de bir öğretmen görevi başında darp edilmişti. Adli ve idari makamlarca takip altında olan bu çirkin hadiseler, eğitimciler gibi bütün toplum tarafından da endişe ile karşılanmalıdır.

 

Öğretmenlerin darp edilmesi, şiddete maruz kalması ne hazindir ki toplumda artık olağan bir olay haline geliyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, yarınlara hazırlamak için her türlü fedakârlığı ortaya koyan öğretmenleri, bazı kendini bilmez velilerin darp etmesi eğitimcileri yıldırmamakta ve asla bütün velileri aynı kefeye koyacak genellemeye sevk etmemektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak; teşekkür bekleyen öğretmenine şiddeti reva gören, insani davranışlara uzak bu tür kişilere karşı sesiz kalamayız. Hukuk karşısında yaptıklarının cezasız kalmaması için öğretmenlere gerekli desteği sağlayacak ve adli mekanizmalarda yasal haklarını arayacağız.




Öğretmenlerin kolay hedef haline gelmesini sağlayan okullardaki güvenlik problemi, bir an önce çözülmeli, okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Alo 147 gibi bazı öğrencileri ve velileri çirkinleşmeye teşvik eden uygulamalar ise gözden geçirilmelidir. Öğretmenin veli tarafından darp edilmesi olayları, bu tür menfur hadiselerin olağan hale gelmesi gibi bir yanlışlığa da neden olabileceğinden öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini ihlal edenler hakkında caydırıcı cezalar öngörülmelidir.

 

Mardin’de cereyan eden bu iki çirkin hadiseyi Mardin Şubemiz protesto etmiş ve eğitimciler adına tepkileri dile getirmiştir. Sorumluktan uzak davranışlar içerisinde olan, topluma ve çocuğuna doğru örnek olmayarak bir nevi kendi celladını hazırlayan bu tür velilere karşı herkesi tepki vermeye, Bakanlığı ise şiddet hadiselerinde sessiz kalmayarak öğretmeninin yanında olduğunu hissettirmeye davet ediyoruz.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen