Haber
2012-11-19 06:33:21
Öğretmenlerin Fedakârlığını Görmeyenler Ülkenin Geleceğini İnşa Edemez

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitim sisteminin, bir ülkenin geleceğini inşa etme projesi olduğunu ifade ederek, öğretmenlerin fedakârlığını görmeyenlerin, ülkenin geleceğini inşa edemeyeceğini söyledi.

Memur-Sen Osmaniye İl Divan Toplantısı’na katılan Ahmet Gündoğdu, sendikal yolculuğa başlarken oluşturdukları referans noktalarını hayata geçirmenin zamanının geldiğini kaydetti.

Filistin’de yaşanan olaylar ve Türkiye’deki kamu çalışanlarının haklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gündoğdu, dünyanın neresinde mazlum varsa, o mazlumun yanında yer almayı, dünyanın neresinde zalim varsa o zalimlere karşı mücadele etmeyi sendikacılığın olmazsa olmaz erdemi olarak gördüklerini vurguladı.

İslam dünyasının bütün güçlerini birleştirerek bir ‘Voltran’ oluşturma zamanının geldiğini söyleyen Gündoğdu, “Filistin’de, Gazze’de yaşanan dram bugün başlamadı. Görünen o ki, bugün de bitmeyecek. İşte, ‘bunun arkasında ne var’ sorusunu sormak lazım. Bu soruyla birlikte sendikacılığımızın da bu noktadan uzak olmadığını bilmek lazım” dedi.

ABD seçimlerinde Obama’nın rengi ve isminden medet umanların ABD vesayet sistemini bilmediklerini belirten Gündoğdu, ABD’nin İsrail katliamına destek olmasının bunun en açık örneklerinden biri olduğunu kaydetti. Gündoğdu, hem İsrail’i hem destekçilerini kınarken, gecekondu devlet olarak nitelediği İsrail’e karşı mücadele eden Filistinlilere destek çağrısı yaptı.

 

BM, İnsan Örgütü Olduğunu Hatırlamalıdır

Birleşmiş Milletler’in de (BM) hareke geçmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, “BM’ye, hiç değilse bir kere insanlığa ait bir örgüt olduğunu hatırlatmak istiyorum. İslam ülkelerini de akan kanı sadece kınamakla yetinmeyip, bir daha bir damla kan akıtılmayıp, bu terörist devletlere karşı uyanık olmaya ve birlik olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de de ırkçılık üzerinden bir terör yaşandığını belirten Gündoğdu, Memur-Sen çatısı altında Çanakkale ruhunu yaşatarak bir birliktelik oluşturduklarını, terörle mücadelede bu modelin örnek alınması gerektiğini ifade etti. Irkçılıkla, kafatasında üstünlük arayarak gidilecek yolun şeytanın yolu olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “Irkçılık insana üstünlük sağlasaydı, Ebu Leheb’e sağlardı. Seçmediğimiz ten rengimizden dolayı üstünlük aramak zavallılıktır. Ancak gözyaşımızın renginin bir olduğuna bakıp, bu gözyaşını insan için, insanlık için akıtmanın bir sevda olduğuna bakıp yolumuza devam etmemiz lazım” diye konuştu.

Sendikal konularla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Gündoğdu, toplu sözleşme yasasının çıkması ve uygulanmasında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

 

Başörtüsü Kamuda Serbest Olmalıdır

Bundan sonra yapacakları en önemli çalışmalardan birinin kadın örgütlenmesi olduğunu belirten Gündoğdu, buna ek olarak başlattıkları bir diğer seferberliğin başörtüsüne özgürlük olduğunu söyledi. Üniversitelerdeki serbestliğin rektörlerin lütfundan çıkarılarak yasal güvenceye alınması gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılması ve TBMM’de başörtülü milletvekili bulunması gerektiğini vurguladı.

 

Myanmar’a Mehmet Akif İnan Külliyesi

Suriye’de yaşanan insanlık dramının kendi gündemlerinde olmasının değerler sendikasının bir göstergesi olduğunu kaydeden Gündoğdu, bunun diğer bazı örneklerini, yurtdışında Filistin, Somali, Pakistan ve Myanmar için; yurtiçinde ise Van depremi ve Samsun’da yaşanan sel felaketi sonrası gerçekleştirdikleri yardım kampanyalarıyla gösterdiklerini belirtti. Myanmar’da Mehmet Akif İnan Memur-Sen Külliyesi yapacaklarını ifade eden Ahmet Gündoğdu, burada kalacak yetimlerin koruyuculuğunu da üsteleneceklerini belirtti.

 

Eğitim Sistemi, Bir Ülkenin Geleceğini İnşa Etme Projesidir

Eğitim sisteminin bir ülkenin geleceğini inşa etme projesi olduğunu kaydeden Gündoğdu, öğretmenlerin fedakârlığını görmeyenlerin, ülkenin geleceğini inşa edemeyeceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ‘kızgın’ olduklarını dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu: “Bizim gözümüz büyüyen Türkiye’nin büyüyen pastasından hak ettiğimiz payın bize verilmesinde. Kriz oluyor, bize zam yok ama sermayeye zam devam ediyor. Bu ülkenin son 10 yılında batan bir banka duydunuz mu? Yüzde 40’tan aşağı kâr etmeyen bir banka duydunuz mu? O zaman burada bir çifte standart var. Kriz varken bedel ödemeye hazırız. Kriz yok. Türkiye büyüyorsa, hakkımızı istiyoruz. Maliye Bakanı hesabını iyi yapmalıdır.”

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik ve Şube Başkanımız Mahmut Kahraman’ın da birer selamlama konuşması yaptığı programın sonunda, Milletvekili Suat Önal, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’ya, üstünde Gündoğdu’nun isminin yazılı olduğu yöresel Karatepe kilimi hediye etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen