Haber
2012-06-16 07:31:14
Ögretmenlerin Gönlü Fethedilmelidir

Sivas Subemiz, Pasabahçe Mesire alaninda ‘birlik ve dayanisma’ piknigi düzenledi. Çok sayida üyemizin katildigi piknik programinda konusan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, kendisinin de üyesi oldugu Sivas Subesi’nin tertip ettigi piknik bulusmasina katilmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, “Ek ödeme verilmeyerek haksizliga ugramanizdan kaynaklanan sikintilari paylasmak için aranizdayim” dedi.

Sube baskanligindan ayrilarak Genel Merkeze geldiginden bu yana yaptigi eylem ve etkinliklerle egitimcilerin bulusma adresi haline gelen Sivas Subesi’nin üye sayisini iki katina çikararak sendikamizin gücüne güç kattigini ifade eden Tektas, Sube yönetimini ve bu güce ortak olan herkesi tebrik ettigini dile getirdi. Tektas, sunlari söyledi:

“Toplu sözlesme yasasinin çikarilmasi sendikamizin mücadelesi sonucu saglanmistir. Toplu sözlesme masasina yillarin birikmis sorunlari göz önünde bulundurularak ciddi hazirliklarla gidildi. Masada, 666 sayili KHK ile ögretmen ve akademisyenlerin magdur edildigi ek ödemenin alinmasi öncelikli olmak üzere mücadele verildi. Subelerimiz de masayi güçlü kilacak eylemler gerçeklestirdi. Masadan ek ödeme çikmayinca is birakma ve oturma eylemi gerçeklestirildi. Mücadelemiz, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda da sürdürüldü. Hakli olmamiza ragmen Maliye Bakanligi’nin yanlis bilgilendirmesi ve kaprisi, Milli Egitim Bakanligi’nin bu konuda duyarsiz kalmasi, dolayisiyla hükümetin cimri tutum ve yaklasimi nedeniyle ek ödeme alinamamistir.  Ama su kesin olarak bilinmelidir ki, ögretmen ve ögretim elemanlarina ek ödeme verilmemesi düpedüz bir haksizlik olmustur. Bir baska ifadeyle, ‘ek ödeme bal gibi hakkimizdi, hakkimizdir ve hakkimiz yenilmistir.’ Hakkimizi alincaya kadar mücadeleye devam edecegiz. Toplu sözlesme masasinda sus-pus olan, olur ya ek ödeme alinir da sonuç Egitim-Bir-Sen’in hanesine yazilir korkusu yasayan; sorundan, sorunun devamindan nemalanan sendikalar sunu bilsinler ki, ek ödeme mücadelemiz devam edecektir.”

Fatih Projesi’yle egitime önemli yatirimlar yapildigina dikkat çeken Esat Tektas, ögretmenlerin gönüllerinin incitildigini, dolayisiyla kirilan gönüllerin fethedilmesi gerektigini, bu fethin maliyetsiz oldugunu fakat parayla pulla ölçülemeyecek kadar pahali/önemli oldugunu kaydederek, “Bu fethi Sayin Basbakanimizdan bekliyoruz. Bu fetih mutlaka olmalidir” seklinde konustu.


Vesayetin desifresine yönelik attigi adimlarla dikkat çeken Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in ögretmenlere sahip çikmasi gerektigini vurgulayan Tektas, sözlerini söyle tamamladi:

“Sayin Bakan, hem bu gönül fethine katki sunmalidir hem de ek ödeme haksizliginin giderilmesinde ögretmenden yana aktif bir yaklasim sergilemelidir.”

Sivas 1 No’lu Sube Baskanimiz Ilhan Karakoç ise, yogun katilimdan dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederek, “Bu piknik ayni zamanda bu yilki yetkili olusumuzun piknigidir. 15 Haziran’da Sivas 1 No’lu Sube olarak 3 bin 360 üyeye ulastik. Bütün ilçelerimizde ve merkezde yetkiliyiz. Emegi geçen herkese ayri ayri sükranlarimi sunuyorum” diye konustu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen