Haber
2012-10-04 07:32:11
Ögretmenlerin Il Içi Özür Durumuna Bagli Yer Degistirme ve Siralarin Çalistirma Süreci Yeniden Baslatilmalidir

Ögretmenlerin atama ve yer degistirme yönetmeligi hükümleri çerçevesinde 2012 yilinda ögretmenlerin atama ve yer degistirme islemleri gerçeklestirilmistir.

Il içi yer degistirme kilavuzunda il içi siralarin bir defa çalistirilacagi belirtilmistir. Il içi siralar çalistirildiktan sonra Bakanlik tarafindan özür grubu, alan degisikligi ve karsilikli yer degistirme gibi birçok nedene bagli olarak yer degistirme islemi yapilmis olmasindan dolayi egitim kurumlarinin çogunda yeni norm kadro açiklari olusmustur.

Bu durum dikkate alinarak olusabilecek magduriyetlerin önlenmesi bakimindan, 4+4+4 egitim sistemi nedeniyle hizmet puani düsük olan ve norm kadro fazlasi durumuna düsen ögretmenlerden daha yüksek puana sahip olup da il içinde sirada ve özür durumundan atama bekleyen ögretmenlerin, istekleri dogrultusunda yer degistirmelerine imkân verilmesi uygun olacaktir.

Bu nedenle sirasiyla, il içinde özür durumu bulunanlarin, istege bagli yer degistirmek isteyenlerin (il içi siralar) ve norm kadro fazlasi ögretmenlerin yer degistirme sürecinin isletilmesinin daha adil olacagi açiktir.

Milli Egitim Bakanligi’na yazili basvuruda bulunarak, talebimizin degerlendirilerek, olusabilecek magduriyetlerin önüne geçilmesini istedik

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen