Haber
2012-07-19 07:31:28
Ögretmenlerin Il Içi Yer Degistirme Kilavuzu Yayinlandi


 Yer Degistirme Kilavuzunu PDF olarak görüntülemek için Lütfen Tiklayiniz.

1. Yer degistirmelere iliskin basvuru,  atama, ayrilma ve baslama islemleri EK-1 Takvim’de 
belirtilen süre içinde tamamlanacaktir.

2. 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayili Resmî Gazetede yayimlanan Millî Egitim BakanligiÖgretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi ve bu kilavuzda yapilan açiklamalar

çerçevesinde, ögretmenlerin il içi yer degistirme is ve islemlerinden, basvurulardan uygun olanlarin onaylanmasindan ya da uygun olmayanlarin reddedilmesinden egitim kurumu yöneticileri ile il ve ilçe millî egitim müdürlükleri görevli, yetkili ve sorumludur.

3. Yer degistirme sürecinde yapilan islemlerle ilgili olarak gerçege aykiri beyanda bulunan ögretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan basvurulari onaylayan egitim kurumu yöneticileri ile il ve ilçe millî egitim müdürlügü yetkilileri hakkinda yasal islem yapilacaktir.

4. Il içi yer degistirme basvuru döneminde ögretmenlerimizin yaz tatilinde oldugu göz önünde bulundurularak, çalistigi il ya da ilçe disinda bulunan ve il içi yer degistirmelere basvuran ögretmenler,  kadrolarinin bulundugu okul müdürlügünü iletisim araçlariyla (e-posta, telefon, faks vb.) bilgilendirmek sartiyla basvurularinin onaylanmasini saglayabileceklerdir. 

Egitim kurumu müdürlükleri, yer degistirme basvurusu yaptigini iletisim araçlariyla bildiren ögretmenlerin gerekli  sartlari tasiyip tasimadiklarinin tespitini yaptiktan sonra uygun bulunanlarin basvurularini basvuru süresi içinde onaylamakla yükümlüdür.

Bu sekilde basvurusu onaylanan ögretmenlere ait Elektronik Basvuru Formunun çiktisi, okul müdürlüklerince alinarak ayrilis  islemleri için görev yerine dönen ögretmenlere imzalattirilacaktir.

5. Il millî egitim müdürlüklerinde; basvurularin onaylanmasi için ilgili müdür yardimcisi veya sube müdürünün sorumlulugunda atama yer degistirmelerde, yeterli sayida yetkin personel görevlendirilerek, Elektronik Basvuru Formlarinin kontrolünün yapilmasi saglanacaktir.

6. Yer degistirme basvurularinda olusabilecek sorunlar öncelikle il millî egitim müdürlügünce çözülecektir.  Il millî egitim müdürlükleri tereddüt ettikleri hususlarda Bakanlikla iletisime geçecektir.

 

7. Il içi istege bagli yer degistirmesi yapilan ögretmenler, iller arasinda yer degistirmeye basvuruda bulunamaz.  Il içinde atamasi yapilamayanlar ise iller arasi yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

8. Yer degistirme isteginde bulunacak ögretmenler, Elektronik Basvuru Formuna yansitilacak kimlik, ögrenim, Bakanlik atama alani, hizmet süresi, hizmet puani ve benzeri bilgilerini basvuru yapmadan önce MEBBIS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlis ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayali olarak egitim kurumu, ilçe ve il millî egitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir. 

9. 11/04/2012 tarihli ve 28261 sayili Resmî Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren 6287 sayili

Ilkögretim ve Egitim Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun kapsaminda; dönüstürülen ilkögretim okullarinda görevli ögretmenlerin yeni olusturulan ilkokul ya da ortaokulda geçen hizmet süreleri ile hizmet puanlari birlikte degerlendirilecektir.

  

   2012 Yili Ögretmenlerin Il Içi Yer Degistirme Kilavuzu

Sayfa 3 / 6

B. BASVURULAR

1. Zorunlu çalisma yükümlülügü bulunmayan, bu yükümlülügünü tamamlayan ya da muaf tutulan ögretmenler ile saglik ve es durumu özrü nedeniyle zorunlu çalisma yükümlülügü ertelenmis olanlar, bulunduklari egitim kurumunda en az 3 (üç) yil süreyle çalismalari sartiyla il içinde yer degistirme isteginde bulunabilirler.

2. Bulundugu egitim kurumunda çalisilmasi gereken en az 3 (üç) yillik sürenin hesabinda  15 Eylül, hizmet puanlarinin hesabinda da yer degistirme basvurularinin son günü esas alinir.

3. Norm kadro fazlasi konumundaki ögretmenlerin bulundugu egitim kurumunda çalisilmasigereken en az 3 (üç) yillik süreyi tamamlama sarti aranmayacaktir.

4. 06.05.2010 tarihinden önce sözlesmeli ögretmen olarak görevli iken KPSS puani ile kadrolu ögretmenlige atananlar hariç olmak üzere, sözlesmeli ögretmenlikten 632 sayili Kanun Hükmünde Kararname kapsaminda kadrolu ögretmenlige geçenler ile 06.05.2010 tarihinde

yayimlanan Millî Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi ile yürürlükten kaldirilan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalisma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki egitim kurumlarina atananlar ile 06.05.2010 tarihi itibariyla kadrolu olarak görev yapmakta olan ögretmenler, bulunduklari  egitim kurumunda çalismalari gereken sürelerini tamamlayip tamamlamadiklarina bakilmaksizin il içinde yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

5. Üç yillik sürenin hesabinda, ögretmenlerin kadrolarinin bulundugu egitim kurumunda fiilen ögretmen olarak geçirdikleri süreler ile diger egitim kurumlarinda ders okutmak ya da egitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildikleri süreler dikkate alinacaktir.

6. Bakanlik veya diger kamu kurum ve kuruluslarinda görevlendirilen ögretmenler, bu görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer degistirme isteginde bulunamayacaklardir. Ancak, bunlardan egitim kurumlarindaki görevine geri dönenler, egitim kurumlarinda en az 3 (üç) yillik çalisma süresini tamamlamak sartiyla il içi yer degisikligi isteginde bulunabileceklerdir.

7. Görevli olduklari  egitim kurumu kapatilanlar ile bulundugu egitim kurumunda alan degisikligi yapilan ögretmenlerin, kapatilan okulda geçen süreleri ile alan degisikliginden önceki süreleri birlikte degerlendirilecektir.

8. Il içi yer degistirme ile görev yeri degistirilen ögretmenler, özür durumundan tekrar yer degistirme isteginde bulunamaz. Atamalarinin yapildigi tarihten sonra özür durumu olusanlar hariç bu durumda bulunan ögretmenler özür durumundan yer degistirmeye takip eden yilda basvurur.

9. Elektronik Basvuru Formunun eksiksiz ve dogru olarak doldurulmasindan öncelikle ögretmen

sorumludur. Elektronik Basvuru Formu onaylatilmadan formdaki bilgilerinde yanlislik veya eksiklik bulunan ögretmenlerin, belgeye dayali düzeltme talepleri egitim kurumu müdürlügünce yerine getirilerek basvuru yapmalari saglanacaktir. Basvurularin onaylanmasindan sonra bilgi düzeltmeleri yapilamayacaktir. 

10. Ögretmenler, yer degistirme basvurularini EK-1 Takvimde belirtilen tarihler arasinda http://mebbis.meb.gov.tr  veya  http://ikgm.meb.gov.tr  adreslerinde yer alan Elektronik Basvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaklardir.

11. Basvurular, egitim kurumu müdürlüklerince en geç basvurunun yapildigi tarihi takip eden; il ve ilçe millî egitim müdürlüklerince de en geç egitim kurumu müdürlüklerinin onayini takip eden günde onaylanir. Basvurularin son günü yapilan basvurular ise ayni gün sonuçlandirilir. 2012 Yili Ögretmenlerin Il Içi Yer Degistirme Kilavuzu

Sayfa 4 / 6

12. Basvurularin geçerlilik kazanabilmesi için sirasiyla egitim kurumu müdürlügü, ilçe ve il milli egitim müdürlüklerinden onaylanmasi gerektiginden basvurusunu egitim kurumu, ilçe ve il millî egitim müdürlüklerinden birine onaylatmayanlarin basvurulari geçersiz sayilacaktir.

13. Müstakil müdürlügü bulunmayan okullarda görevli olanlar ile kadrolari il/ilçe millî egitim müdürlüklerinde bulunan ögretmenler, basvurularini bagli olduklari il/ilçe millî egitim müdürlüklerine yapacaklardir.

14. Ayliksiz izinli olan ögretmenler, izinlerinin 15 Eylül tarihine kadar sona erecegini belgelendirmeleri ve yer degistirme sartlarini tasimalari kaydiyla yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

15. Yurt disinda görevlendirilen ögretmenlerden, görev sürelerinin en geç 15 Eylül tarihinde sona erecegini belgelendirenler, diger  sartlari tasimalari kaydiyla yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

16. Haklarinda yapilan sorusturma sonucu görev yeri degistirilen ögretmenler, göreve basladiklari

tarihten itibaren 3 (üç) yil geçmedikçe daha önce görev yaptigi ilçe ya da egitim kurumuna

özür durumu da dâhil olmak üzere yer degistirme isteginde bulunamayacaklardir.

17. Yer degistirme  sartlarini tasimak kaydiyla ögretmen olan eslerin ikisi de il içinde yer

degistirme isteginde bulunabilirler. Büyüksehir belediye sinirlari içinde farkli ilçelere

atananlar hariç, farkli ilçelere atanan ögretmen esler ile atanamayan es istemesi hâlinde özür durumundan yer degistirme döneminde basvuruda bulunabileceklerdir. 

18. Basvuru süresi içinde görevli oldugu egitim kurumu ya da kadrosunun bulundugu il/ilçe millî egitim müdürlügüne dilekçe vermek suretiyle ögretmenler yer degistirme basvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilir. Bu  sekilde basvurusu iptal edilenler ayni basvuru döneminde yeniden basvuramaz.

19. Elektronik Basvuru Formu disinda bir belgeyle ve posta yoluyla yapilan basvurular ile gerekli sartlari tasimadan, gerçege aykiri, yanlis bilgi ve belgeyle, istenilen bilgileri uygun biçimde isaretlemeden, Elektronik Basvuru Formu ve çiktisi imzalanmadan/onaylanmadan yapilan basvurular geçersiz sayilacak, geçersiz basvuruya dayali yer degistirmeler iptal edilecektir. 20. Ögretmenler, basvurularini sahsen yapabilecekleri gibi çalistigi il/ilçe disinda bulunanlar kadrolarinin bulundugu okul müdürlügünü bilgilendirmek suretiyle de basvuru yapabileceklerdir.

C. TERCIHLER

  

1. Il içi yer degisikligi talebinde bulunan ögretmenler, basvurularinda alanlarinda ögretmen ihtiyaci bulunup bulunmadigina bakilmaksizin en fazla 5 (bes) egitim kurumunu tercih edebileceklerdir.

2. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmenlerinden  Ilkögretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi Bölümü mezunu olanlar, ilkokul ve ortaokullari tercih edebileceklerdir.

3. Bilisim Teknolojileri ögretmenlerinden; matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilisim sistemleri ve bilgisayar ve ögretim teknolojileri ögretmenligi bölümü mezunlari, ortaokullar ile mesleki ve teknik liseler hariç liseleri tercih edeceklerdir. 2012 Yili Ögretmenlerin Il Içi Yer Degistirme Kilavuzu

Sayfa 5 / 6

4. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liselerinde kadrolu olarak görev yapanlar, güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden egitimi alanlari ile bilim ve sanat merkezleri hariç tüm egitim kurumlarini tercih edebileceklerdir.

5. Güzel sanatlar ve spor liseleri görsel sanatlar/resim, müzik ve beden egitimi ögretmenleri, bilim ve sanat merkezleri hariç bu alanlarda tüm egitim kurumlarini tercih edebileceklerdir.

6. Daha önce güzel sanatlar ve spor liselerine uygulama sinavi sonucu atanarak belirli bir süre görev yaptiktan sonra fen liselerine, sosyal bilimler liselerine ya da Anadolu liselerine atanan beden egitimi, müzik ve görsel sanatlar/resim alan ögretmenleri, yer degistirmelerinde bilim ve sanat merkezleri hariç güzel sanatlar ve spor liselerini ve diger egitim kurumlarini tercih edebileceklerdir.

   

7.  Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan ögretmenler; fen liseleri, sosyal bilimleri ve Anadolu liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden egitimi alanlari  disinda bilim ve sanat merkezlerini ve diger egitim kurumlarinitercih edebileceklerdir.

  

Ç. BASVURULARIN DEGERLENDIRILMESI  VE  SIRALARIN OLUSTURULMASI

1. Il içinde yer degisikligi basvurusunda bulunan ögretmenler, tercih ettikleri egitim kurumlaribazinda hizmet puani üstünlügüyle siralanirlar. Yazili talep üzerine siradan ayrilanlarin yerine alt siradan devam edilir.

2. Bu siralar, atamalardan önce il millî egitim müdürlüklerinin internet sitelerinde ilan edilir.

3. Sira olusan egitim kurumlarina hiçbir sekilde o dönemde atama yapilmaz.

  

D. ATAMALAR

1. Il içi yer degistirme suretiyle atamalar, ögretmenlerin tercih ettikleri egitim kurumlari bazinda yapilan siralamaya göre hizmet puani en fazla olandan baslanarak egitim kurumlarinin norm kadro açigi kadar yapilir.

2. Hizmet puanlarinin esitligi hâlinde ögretmenlikteki hizmet süresi fazla olana öncelik verilir. Bu durumda da esitlik olmasi hâlinde bilgisayar kurasina basvurulur. 

3. Siralar, Ek-1 Takvimde ilan edilen süre için geçerlidir.   

E. YENI AÇILAN EGITIM KURUMLARINA ATAMA

1. Yer degistirme döneminde egitim ve ögretime yeni açilan egitim kurumlarinin ögretmen

ihtiyaci, il içinden yapilacak atamalarla karsilanir.

2. Yer degistirme dönemi disinda egitim ve ögretime yeni açilan egitim kurumlarinin ögretmen

ihtiyaci, il içindeki ögretmenlere duyurulmak suretiyle il içinden yapilacak atamalarla

karsilanir. 2012 Yili Ögretmenlerin Il Içi Yer Degistirme Kilavuzu

Sayfa 6 / 6

F. ALAN DEGISIKLIGI

Alan degisikligi islemleri için Bakanlikça ayrica duyuru yapilacaktir. 

G. SONUÇLARIN DUYURULMASI, 

TEBLIGAT, AYRILMA VE BASLAMA ISLEMLERI ILE

IPTAL ISTEKLERININ DEGERLENDIRILMESI

1. Yer degistirme sonuçlari, her il millî egitim müdürlügünün internet sitesinde duyurulacaktir. 

2. Görev yeri degistirilen ögretmenlerin kararnameleri, EK-1 Takvimde belirtilen süreler içinde

teblig edilerek ilisiklerinin kesilmesi saglanacaktir. 

3. Il içi istege bagli yer degistirme kapsaminda görev yeri degistirilen ögretmenlerin yer degistirme islemleri iptal edilmeyecektir. Yer degistirmeleri gerçeklestirildikten sonra, Yönetmelikte belirtilen özür durumlarindan birinin olusmasi ve eski görev yerlerinden ayrilmamis olmalari kaydiyla yer degistirme suretiyle atamalari iptal edilebilecektir. Bu sekilde atamasi iptal edilenlerden eski görev yerlerine atama yapilanlar, il içinde alanlarinda ihtiyaç duyulan diger egitim kurumlarina ilgili valilikçe atanacaklardir.

4. Ayliksiz izinli iken istegi dogrultusunda il içi yer degisikligi gerçeklestirilen ögretmenlerden, 15 Eylül tarihi itibariyla görevine baslayamayanlarin atamalari il millî egitim müdürlüklerince iptal edilecektir. 

EK-1

2012 YILI IL IÇI YER DEGISTIRME TAKVIMI

Duyuru yapilmasi 18 Temmuz 2012

Basvurularin kabulü ve onay süreci 19- 25 Temmuz 2012 Siralarin çalistirilarak atamalarin yapilmasi, sonuçlarin ilani ve kararnamelerin gönderilmesi 01-02 Agustos 2012 Tebligat ve ilisik kesme islemlerinin tamamlanmasi 03 Agustos 2012 tarihinden itibaren yaz tatili içinde


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen