Haber
2008-12-05 06:18:27
Ögretmenlerin Paralariyla Yapilan Ögretmenevleri Ögretmenlere Yasaklaniyor mu?

Milli Egitim Bakanligi Ögretmene Hizmet ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi, 26.11.2008 tarihinde, Daire Baskani Fahrettin Kavsut imzasi ile “2009 Yili Üye Aidati ve Bandrol Rengi” konulu bir genelge yayinladi.

 

Il ve ilçelerde bulunan Ögretmenevleri, Ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulu ile ögretmen lokali müdürlüklerinde duyurulmasi istenen genelgeye göre, “Ögretmenevleri, ögretmenevi ve aksam sanat okullari ve ögretmen lokallerine üye olmak isteyen ve üyelik sartlarini tasiyanlar için ülke genelinde bütün ögretmenevi, ögretmenevi ve aksam sanat okulu ile ögretmen lokallerinde 2009 yili üye aidati (bandrol ücreti) 60 TL olup, isterse 12 aya bölünmek suretiyle aylik 5 TL olarak veya bir defada 60 TL alinir. Ögretmenevi, ögretmenevi ve aksam sanat okullarina gelen üyelerden kartlari istendiginde, 2009 yili bandrolü bulunmayanlardan 1 Subat 2009 tarihinden itibaren kamu ücreti alinacaktir. Ögretmenevi, ögretmenevi ve aksam sanat okulu, ögretmen lokaline devam eden üyelerin üye kartlarindaki bandroller, kurum yetkilileri tarafindan mutlaka kontrol edilecektir.”

 

Bu genelge uyarinca, ögretmenlerin paralari ile insa edilen ögretmenevleri adeta ögretmenlere yasaklanmaktadir. Diger kurumlarin mensuplari, kendilerine yönelik isletilen sosyal tesislerden üye aidati (bandrol ücreti) ödemeden faydalanirken, ögretmenlerin katkilariyla insa edilen ögretmenevlerinden ögretmenlerin yararlanmasinin Bakanlik tarafindan zorlastirilmasi kabul edilebilir bir durum degildir.

 

Milli Egitim Bakanligi’nin söz konusu genelgeyi geri çekmesini istiyoruz. Aksi durumda konuyu yargiya tasiyacagiz.

 

  Konu ile ilgili Bakanlik genelgesi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen