Haber
2012-07-11 07:31:27
Ögretmenlerin Yer Degistirme Süreciyle Ilgili Insan Kaynaklari Genel Müdürüyle Görüstük

Ögretmenlerin il içi ve il disi istege bagli yer degisikligi ile özür durumuna bagli yer degisikligi sürecinin hemen baslatilmasi için MEB Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüstük. 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci,  Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüserek ögretmenlerin istege bagli il içi il disi yer degisikligi, özür durumuna bagli yer degisikliginin takviminin açiklanmasini istediler. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ; “Önümüzde Ramazan ayi var, sonrasi bayram, zaman daraliyor. Eylül ayi girmeden atama takvimleri seri bir sekilde isletilmeli ki dönem basinda sikinti yasanmasin. Yer degistirecek ögretmenler suan ciddi bir beklenti içindeler birçogu yer degisikliginden dolayi tatile dahi çikamamis durumda. Geçen yapilan toplantida ilk maddemiz ögretmenlerimizin yarina iliskin kaygilarinin giderilmesi ve belirsizligin son bulmasiydi. Bunun için yer degistirme takviminin açiklanmasini ilk madde olarak konulmasini istemistik. Ancak henüz bir açiklama gelmedi” dedi. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer “SBS sonuçlari yakinda açiklanacak buna müteakip ögrencilerin tercihleri olacak. Yer degistirmek isteyen ögretmenlerin çocuklari okul tercihlerinde sikintilar yasayacak. Bakanlik bu konuda hemen bir önlem almali ve ögretmenlerini de düsünmelidir. Suan bir kafa karisikligi var bunun bir an önce giderilmesi gerekir” seklinde konustu.

Görüsmede, “632 KHK’dan önce kadroya geçen ögretmenlerin durumu unutulmamalidir. Bu ögretmenlerimiz sinav puanlari ile atandilar. Ancak sözlesmelilikte geçirdikleri sürelerin yer degistirmede dikkate alinmamasi halinde magdur olacaklar. Bu ögretmenlerin suçu sinav puanlari ile KHK çikmadan 6 ay - bir yil önce kadroya geçmeleri olamaz. Bu adaletsizlik de mutlaka giderilmelidir “ diyen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci “Yeni egitim sistemi ile birlikte mutlaka sinif mevcutlarinin düsürülmesini, sinif ögretmenlerinden brans degistireceklerin beklentilerinin ise karsilanmasi gerektigini” belirtti.  Çakirci, “Ayrica Yozgat basta olmak üzere bazi illerimizde aday ögretmenlerimizin temel ve hazirlayici egitimleri, okullarin tatil olmasina yakin dönemde yapilmis.  Simdi ise bu ögretmenlerimize uygulamali egitim almadiniz denilerek Eylül ayinin basinda adayliklarinin kaldirilmamasi söz konusu olacaktir. Özür durumuna bagli yer degisikliginde bu ögretmenlerimizin magduriyeti söz konusu olabilir. Bu konuyu Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürü Ömer Balibey ile de görüstük. Bu konuda da çözüm istiyoruz” dedi.

Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak; Egitim kurumlari ögretmen normlarini belirledikten hemen sonra ögretmenlerin yer degistirme süreci baslatacaklarini söyledi. Diger yandan sinif ögretmenlerinin yeni egitim sisteminde norm fazlasi duruma düsmemeleri için sinif mevcutlarinin makul sayiya düsürülmesi talimatlarinin oldugunu ifade etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen