Haber
2009-11-24 05:50:52
Ögretmenlik Fedakârlik Meslegidir

Ögretmenlerin görevleri, sos- yallesme ve yasamin bir kiyisindan tutunmaya çalisma süreci içerisinde insanligin ve içinde yasadigi toplumun birikimini edinmeye muhtaç bireyleri yetistirmek ve toplum içerisine katmaktir. Ögret- menin malzemesi insandir. Ögretmen, sabirli olma, mücadeleci olma, hosgörülü olma gibi niteliklerinin yanina fedakâr olmayi da ekleyerek insani islemekte; toplumun gelecegini bugünden kurmaktadir.

 

Ögretmenlerimiz ögretme sürecinde ögrencilerine karsi insani ve vicdani yönlendirmelerin etkisiyle ücret karsiligi yapilan bir isin hakkini vermenin çok daha ötesinde bir fedakârlik ortaya koyarak çalismaktadirlar. Ögrencilere karsi ortaya konulan fedakârliklar bir aydin sorumlulugudur. Ancak ögretmenlerimiz ülkemizde ögretmeni önemseyisin sadece lafta olusu dolayisiyla esinden, çocuklarindan, sayginligindan ve yasam düzeyinden de fedakârlikta bulunmak zorunda kalmaktadirlar. Ülkemizi yöneten idarecileri yetistiren ögretmenler, ögretmenler gününde bir iki güzel cümle ve bir kuru tesekkürle yâd edilmekte; yöneticilerimiz, ögretmenlerin sorunlarini çözecek, özellikle ekonomik anlamda ögretmenin tüm hassasiyetini egitim hizmetine odaklamasini saglayacak bir rahatlamaya vesile olacak adimlari atmaktan imtina etmektedirler. Oysa ögretmeni yasamin sikintilarindan kurtarmak toplumun gelecegini garanti altina almak demektir. Bugün ögretmenlerimiz yasam gailesi nedeniyle ögretmenlikten arta kalan zamanlarinda soförlük yapmaya ve pazarlarda limon satmaya devam etmektedir. Ögrenci, veli ve toplum karsisinda ögretmenin sayginligina gölge düsüren ve ögretmenin etkinligini azaltan bu durumun giderilmesi ögretmenlerin yetistirdigi devlet adamlarinin ögretmenlere tesekkür baglaminda birincil görevidir.

 

Konfederasyonumuz Memur-Sen, ‘Yetkili Konfederasyon’ olarak Hükümetle gerçeklestirdigi toplu görüsmelerde kamu çalisanlarinin beklentilerini gerçeklestirme dogrultusunda yogun çaba göstermis, sosyal konularda mesafe almis ancak ekonomik konularda Hükümet kanadindan duyarli bir yaklasim ortaya konulmamistir. Ekonomik konulara iliskin 2010 Bütçesi’nin Meclis’te görüsüldügü su günlerde Konfederasyonumuz öncülügünde eylemlilik sürecimiz devam etmektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olan sendikamiz, egitim çalisanlarinin çalisma kosullarinin rahatlatilmasina yönelik Kurum Idari Kurulu’nda sürdürdügü çalismalariyla 21 maddelik bir mutabakata imza atmistir. Egitim camiasinda zihinleri çokça mesgul eden, magduriyetlere neden olan kimi konularin çözülmesinin egitim camiasini rahatlatacagini düsünüyoruz.

 

Tüm egitim çalisanlarinin Ögretmenler Günü’nü kutluyor, aramizdan ebediyete intikal eden ögretmenlerimizi rahmetle aniyor, sorunlarin en aza indirildigi bir çalisma hayati beklentisiyle tüm ögretmenlerimize basarilar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen