Haber
2014-05-14 07:46:27
Öğretmenlik Mesleğinin Algısı ve Statüsü Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan “Öğretmenlik Mesleğinin Algısının ve Statüsünün Yükseltilmesi” konulu toplantıya katıldı.

 

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, genel müdür yardımcıları, ilgili daire başkanları ve bakanlık bürokratları ile diğer sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantısında konuşan Ramazan Çakırcı, öğretmenlik mesleğinin algısının ve statüsünün yükseltilmesi için öğretmenlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kurumsal imajını düzeltmesi gerektiğini söyledi.

 

Bakanlığın kurumsal imajının yapılandırılması ve kurumsal iletişim stratejilerini geliştirerek mesleki farkındalığın artırılması için Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne çok iş düştüğünü belirten Çakırcı, “Maalesef son dönemde kitle iletişim araçları ve TV dizileri ile öğretmenlerin itibarı zedelenmekte ve olumsuz öğretmen algısının oluşmasının zemini oluşturulmaktadır. Bunun yanında, ‘Yedi Güzel Adam’ dizisinde olduğu gibi, öğretmen algısını olumlulaştıran diziler de mevcuttur. Bu tür iyi örnekler artırılmalı, bunlar kamu spotları ile desteklenmelidir” dedi.

 

 

Öğretmenleri Şikâyet Hattına Dönüşen Alo 147 Kapatılsın

 

Toplumda oluşturulmaya çalışılan olumsuz öğretmen algısının beraberinde öğretmene karşı şiddeti de körüklediğini kaydeden Çakırcı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Alo 147 hattı, öğretmeni şikâyet hattına dönüştürülmüştür. Bu hat bir an önce kapatılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

Bakanlık Öğretmenleri Motive Etmeli ve Yüreklendirmelidir

 

“Bakanlık eğitimde vizyoner bir kimlik oluşturmak istiyorsa, öğretmenlerin hizmet öncesi ve hizmetiçi eğitimine daha fazla eğilmesi gerekir” diyen Ramazan Çakırcı, şunları söyledi:

“MEB, eğitimi, kendisi için masraf olarak gören bir bakanlık olmaktan kurtulmalıdır. Personel eğitimi konusunda cimri davranmamalıdır. Özellikle kalkınmada öncelikli yörelerde yaşanan tecrübeli öğretmen istihdamındaki güçlüğün önüne geçilmesi için bu yörelerde çalışanlara daha fazla ücret ödenmelidir. Öğretmenlerin nöbet görevleri ücretlendirilmeli, kariyer basamaklarında yükselmede yaşanan belirsizlik giderilmeli ve bunun için bir an önce düzenleme yapılmalıdır. Bakanlık, öğretmenleri motive etmeli ve yüreklendirmelidir.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen