Haber
2008-12-25 06:18:31
Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürü Inanli’dan Sendikamiza Ziyaret

Milli Egitim Bakanligi Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürü Remzi Inanli, Okul Öncesi Egitimi’nin artik Türkiye’nin gündemine girdigini ifade ederek, “Anaokulu sayisi bin 52’ye çikti. 804 bin çocugumuz Okul Öncesi Egitim’den yararlaniyor. Bir yil sonra tek yas grubunu yüzde 80’e çikarmayi hedefliyoruz” dedi.

 

Inanli, Okul Öncesi Egitimi Daire Baskani Recep Sula ile birlikte Yönetim Kurulu üyelerimizi ziyaret etti. Inanli, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in hazir bulundugu ziyarette, Okul Öncesi Egitimi konusundaki çalismalarini anlatti.

 

Üç ayda bir çikardigimiz Egitime Bakis Dergisi’nin 12. sayisinda Okul Öncesi Egitimi ele almakla çok önemli bir is yaptigimizin altini çizen Remzi Inanli, “Bu çalisma, Okul Öncesi Egitimi açisindan kaynak niteligindedir. Bunun için size tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

Okul Öncesi Egitim’de okullasma oraninin 4-5 yas grubunda yüzde 35, 5 yas grubunda ise yüzde 51 oldugunu anlatan Inanli, sözlerini söyle sürdürdü:

“Anaokulu sayisi bin 52’ye çikti. 804 bin çocugumuz Okul Öncesi Egitim’den yararlaniyor. Kisa vadede 2 yas grubunu yüzde 50, tek yas grubunu ise bir yil sonra yüzde 80’e çikarmayi hedefliyoruz.”

 

Gelecek yil 5 yas grubunda 30 ilde zorunlu egitim uygulamasini baslatmayi planladiklarini kaydeden Inanli, “Okul Öncesi Egitim artik Türkiye’nin gündemine girmistir. Bu konuya duyarli olan herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

 

17 bin kadrosuz Usta Ögretici çalistirdiklari belirten Inanli, Okul Öncesi Egitimi yayginlastirma noktasindaki çalismalarinin devam edecegini sözlerine ekledi.

 

Okullasmanin Hizli Bir Sekilde Tamamlanmasi Gerekiyor

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ise, Okul Öncesi Egitim’in, egitim süreci içerisinde önemli bir yere sahip oldugunu vurgulayarak, “Bu nedenle Okul Öncesi Egitimi’ndeki okullasmanin hizli bir sekilde tamamlanmasi gerekiyor” dedi.

 

Okul Öncesi Egitimi’nin zorunlu hale getirilmesinin okullasmayi hizlandiracagini ifade eden Etyemez, sunlari söyledi:

“Ancak altyapi, derslik, araç-gereç ve ögretmen ihtiyacinin da kisa sürede giderilmesi lazimdir. Aksi taktirde amacina ulasamayacaktir. Gelismis ülkelerde Okul Öncesi Egitim’de okullasma orani yüzde 100’e yakindir. Bu da onlarin egitim sisteminin gelismesine katki saglamistir.”

 

Etyemez, bilimsel verilerin, çocugun kisilik ve zeka gelisiminin 0-6 yas çaginda gelistigini gösterdigini, bu amaçla çocuklarin egitim sürecine erken dahil edilmesinin elzem oldugunu bildirdi.

 

Okul Öncesi Egitim’de ücret karsiliginda çalistirilan Kiz Meslek Lisesi Çocuk Gelisimi Bölümü’nden mezun olan Usta Ögreticiler’in kadroya geçirilerek, sosyal güvencelerinin saglanmasini isteyen Etyemez, Okul Öncesi Egitim’in de ücretsiz hale getirilmesi gerektigini dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen