Haber
2015-12-07 06:59:26
Olçum, Balıkesir ve Çanakkale'de üyelerle bir araya geldi

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, 23 yıldır özlük ve özgürlük mücadelesi verdiklerini, yasakların kaldırılması, özgürlük alanlarının genişletilmesi, insanca bir hayat için büyük adımların atılmasına öncülük ettiklerini, bundan sonra da sendikal duruşlarını bozmadan çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
 

Balıkesir ve Çanakkale Şube il divan toplantılarında konuşan Atilla Olçum, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini, başta üyeleri olmak üzere, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik adımlara öncülük ettiklerini kaydetti. Olçum, ‘duruş sendikacılığı’ anlayışıyla değerleri öne çıkarmak gayretinde olduklarını dile getirdi.

Çalışmaya devam

Kuruldukları günden bu yana özlük ve özgürlük mücadelesi verdiklerini, yasakların kaldırılması, özgürlük alanlarının genişletilmesi, insanca bir hayat için büyük adımların atılmasına öncülük ettiklerini belirten Olçum, özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması konusunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.




 

Rol çalma derdinde olanlara fırsat vermeyelim

Konuşmasında toplu sözleşme kazanımlarına da değinen Olçum, 3. Dönem Toplu Sözleşme’nin şimdiye kadarki en iyi toplu sözleşme olduğunu, elde ettikleri kazanımları her işyerinde, her kamu görevlisine anlatmaları gerektiğini dile getirerek, bazı sendikaların bu kazanımlar üzerinden ‘rol çalma’ hevesinde olduğunu bildiklerini, bunlara fırsat vermemek için kamu görevlilerine teşkilat olarak ulaşmaları gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen’in ‘rol alan’ bir sendika olduğunun altını çizen Atilla Olçum, son toplu sözleşme ile önemli bir ücret artışının yanı sıra nöbete ücret, sınav ücretlerinin artırılması, özel hizmet tazminatının artırılması gibi kazanımlara imza attığını vurguladı.
 


 

İş güvencesi olmazsa olmazımızdır 

Olçum, iş güvencesinin Eğitim-Bir-Sen’in olmazsa olmazı olduğunu, bu konuda atılacak adımları yakından takip edeceklerini, güçlü devletin ancak güçlü memurlar eliyle mümkün olabileceğini, memurun güçsüzleştirilmesinin devleti de güçsüzleştireceğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk ve Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar da birer konuşma yaparak, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen