Haber
2015-05-28 07:55:16
Olçum, 'Memur-Sen Mersin Buluşması'na katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın verdiği haklı gururla ve bu sıfatın omuzlarına yüklediği sorumluluk bilinciyle sendikal yolculuklarına devam edeceklerini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi’nin yetkiyi alması vesilesiyle gerçekleştirilen “Memur-Sen Mersin Buluşması”nda konuşan Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğu günden beri hizmeti önceleyen, eğitim çalışanlarının her sorununu gündemine alarak çözme kaygısı taşıyan, ilkeli ve tutarlı sendikacılık anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, “Sendikamız, hizmet kolunda yetkili olmanın ötesine geçerek, mazlum ve mağdurların adresi, eğitim çalışanlarının emeğinin hamisi haline gelmiştir” dedi.

 

Türkiye’nin en büyük sivil toplumu kuruluşu konumuna gelmekten, etkili ve yetkili olmaktan kaynaklanan sorumluluğa uygun tutumlarının kararlı bir şekilde süreceğini vurgulayan Olçum, “Ne zaman dipten bir dalga gelse, dalgalarla ülkemizin görünen kısımları dizayn edilmeye kalkışılsa, biz güçlü bir set olarak karşısında durduk” ifadelerini kullandı.



 

Büyük sorumluluklar yüklenmekten kaçınmayacağız

 

Büyük sorumluluklar yüklenmekten kaçınmayacaklarının altını çizen Olçum, “Emeğimizle var olan sendikal mirasımızla, kazanımlarımızla büyüttüğümüz kurumsal ihtişamımızla bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın verdiği haklı gururla ve bu sıfatın omuzlarımıza yüklediği sorumluluk bilinciyle sendikal yolculuğumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Halkımız, kamu görevlileri ve üyelerimiz için ülkemizdeki demokratik uygulamaların teamül haline getirilerek standartlaştırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydeden Atilla Olçum, şöyle konuştu:

 

“Üretimin insan onuruna yaraşır bir iş hayatının hasılası olarak, emeği sömürmeden, adil paylaşıma dönük, ekonomik istikrara can suyu olacak tarzda gerçekleşmesini sağlamak sendika olarak temel görevlerimizdendir. Bu ülkede ekmeği kardeş kavgasının sebebi değil, kardeşliğin temeli haline getirmek, siyasal yönetimlerin dahili ve harici bedhahlar eliyle değil, halkın tercihiyle şekillenmesi; Türkiyemizi etnik kamplaşmayla bölerek değil, Türkiyelilik bilinciyle yeniden üreterek, büyüterek mutlu ve müreffeh yarınlara götürecek olan çalışma ve çabalar, bu temel ilke ve hedefler üzerinde yükselecektir.”

 


 

Yasaklarla mücadelede önemli bir yol kat ettik

 

Daha demokratik, sivil ve yasaklardan arınmış bir ülke için çok mücadele verdiklerini, onlarca eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Olçum, katsayı adaletsizliğinin giderilmesini, başörtüsü zulmünün sona erdirilmesini, okullarda fişleme aracı haline gelen Milli Güvenlik Dersi’ne son verilerek askeri vesayetin ve kamusal alan yalanının ortadan kaldırılmasını sağladıklarını, 4+4+4 eğitim sistemiyle önemli bir yol kat ettiklerini vurguladı.

 

Eğitim çalışanları adına önemli kazanımlara imza attıklarını, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasına önayak olduklarını dile getiren Olçum, hâlâ çözüm bekleyen sorunların bulunduğunu, nöbete ücret, sınav görevi ücretindeki adaletsizlerin ortadan kaldırılması başta olmak üzere, sorunları gündeme taşıyarak, bunların çözümü için çaba harcayacaklarını söyledi.

 

Atilla Olçum, Mersin’de yetkinin alınmasında emeği olan başta Şube Başkanı Abdulla Çelik ve yönetim kurulu olmak üzere, canla başla, özveri ile çalışan ilçe ve işyeri temsilcilerine ve bütün üyelere teşekkür etti.

 



 

Çelik: Daha etkin ve yetkin bir Şube olarak yolumuza devam edeceğiz

 

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Abdulla Çelik ise, “Genelde yetkili olan sendikamızın Mersin’de de yetkiyi almasıyla artık yeni bir sürecin başındayız. Yeni dönemde hak arayışı mücadelesinde daha etkin, daha yetkin bir şube olarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Buluşmaya, milletvekili adayları, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Mustafa Çelik, bürokratlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri ile çok üye katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen