Haber
2010-06-06 07:21:20
Onbinler, Israil’e Sihhiye’den Lanet Yagdirdi

Memur-Sen, Hak-Is, AGD, Mazlumder ve Alperen Ocak- lari tarafindan düzenlenen, ‘Katil Israil’e Lanet, Filistin’e Özgürlük Mitingi, Ankara Sihhiye Meydani’nda yapildi. Yagmura ragmen meydani dolduran onbinler, Israil terörüne lanet yagdirirken, Filistin’e özgürlük çagrisi yapti.

 

Mitingde konusan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Mavi Marmara’ya yapilan saldirinin insanliga yapilmis bir saldiri oldugunu söyledi. Haydut ve korsan devlet Israil’in, insanligin vicdanini bogmak isterken, kendisinin boguldugunu kaydeden Gündogdu, “Insanlik vicdani, Akdeniz’de yeniden dogmustur. Bazi Israil dostlari, gemilerin o sularda ne isi var? diyor. Soruyu dogru sormak lazim. Israil’in Gazze’de, Filistin’de, Kudüs’te; Çin’in Dogu Türkistan’da, ABD’nin Irak’ta, Afganistan’da ne isi var?” seklinde konustu.

 

Israil Yalanlari Mavi Marmara Ile Sona Erdi

Ahmet Gündogdu, Israil’in sistematik yalanlariyla insanligi kandirma operasyonlarinin Mavi Marmara saldirisi ile sona erdigini, tepki ve boykotun uluslararasi boyutlara ulastigini söyledi. Gündogdu, Israil’e haydutlugu, korsanligi birakip, insanlik ailesine katilma çagrisi yapti. 

 

Saldiri sonrasi hükümetin tavrini da destekleyen Gündogdu, “Hükümet dünyayi ayaga kaldirdi. Siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz meydanlara indi. Millet ayakta, bütün insanlik ayakta. Israil’e öfkemizi haykirmak için, Israil’e katil demek için, Israil’i lanetlemek için, Gazze’deki ablukayi kaldirmak için, Sihhiye Meydani’ndayiz” dedi.

 

Refah Kapisi Sürekli Açik Kalsin

Konusmasinda, Misir’a da çagrida bulunan Gündogdu, “Filistin’e uygulanan insanlik disi, ahlak disi ablukanin figürani olmaktan vazgeçin. Misir halkinin Filistin duyarliligina kulak tikamayin. Dünyanin ayaga kalkmasiyla  geçici olarak açtiginiz Refah kapisini sürekli açik tutun” seklinde konustu.

 

 

ABD Baskani Obama’ya  ise, Türkiye ve Misir’dan Islam alemine seslenirken verdigi sözleri hatirlatan Gündogdu, ABD’nin Israil’i frenlememesi halinde, Irak’da baslayan bocalamanin Gazze ve Filistin’de yok olusa dönüsecegini ifade etti.

 

BM, Kararinin Arkasinda Durmali

Simdiye kadar aldigi hiç bir karara Israil’in uymadigini da hatirlatan Ahmet Gündogdu, BM’nin son aldigi kararin arkasinda durmasini ve sahip çikmasini istedi. AB ülkelerine Israil’le her türlü isbirligini kesmesi çagrisinda bulunan Gündogdu, Filistin’le ortak tarih ve inanca sahip Islam ülkelerini  daha çok ses vermeye davet etti.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, konusmasinin sonunda ise Türkiye’nin yapmasi gerekenleri su sekilde açikladi:

 

  • Heron uçaklarinin teslimi dahil tüm askeri ihaleler ve anlasmalari iptal etmeli.
  • Ekonomik iliskileri tamamen durdurmali.
  • Israil menseli firmalara ihalelere katilma yasagi getirmeli.
  • Israil büyükelçisini sinir disi etmeli.
  • Israil Dostluk Grubu lagvedilmeli ve siyasi iliskiler bitirilmeli.
  • Ülkemiz yargi organlari tarafindan da sorusturma ve yargilama süreci isletilmeli, bu vahsi saldirinin müsebbipleri hak ettikleri sekilde cezalandirilmali.
  • Israil Hükümeti, bu saldiri dolayisiyla resmen özür dilemedikçe yaptirimlari kararlilikla devam ettirmeli.
  • Saldirinin magduru vatandaslarimiza tazminat ödenmesini saglamalidir.

 

 

Kaytan: Israil Ablukasinin Kaldirilmasi Için Burdayiz

Mitingin açilisinda Tertip Komitesi adina konusan Ahmet Kaytan, “Aman dileyenler için yola çiktik. Biz, sizler gibi gazi olmayi beceremedik. Sehitlerimize sahit olmak için burdayiz. Insanligin uluslararasi sularda kaybedilen onurunu kurtarmaya söz verdik onun için buradayiz. Terörist ve korsan Devlet Israil’i lanetlendigimizi belirtmek Basta Gazze halki olmak üzere Filistin halkina uygulanan ablukanin kaldirilmasi için buradayiz” seklinde konustu.

 

Geçtigimiz yil ayni meydanda, ‘Akan kan durana kadar her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz’ mitingi düzenlediklerini hatirlatan Kaytan, “Bu alanda Akan kan durana kadar her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz demistik. Demek ki anlamadilar duymadilar, yeniden haykirmak için buradayiz” dedi.

 

 

Mitingde daha sonra, Hak-Is Genel Baskan Yardimcisi Mahmut Aslan, AGD Baskani Ilyas Tongüç, Alperen Ocaklari Genel Baskani Abdullah Gürgür, Mazlumder Baskani Ahmet Faruk Ünsal da kurumlari adina konusma yapti.

 

Mitingin sonunda, aralarinda Memur-Sen Konya Il Temsilcisi Latif Selvi’nin de bulundugu, Mavi Marmara’da bulunan bazi gönüllüler platforma davet edildi. Aktivistler adina konusmayi ise Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak yapti. Miting, yapilan toplu dua ile sona erdi.

 

Israil, Haydutlugu Birakip Insanlik Ailesine Katilmali

Ahmet Gündogdu, önceki gün ise, Saadet Partisi tarafindan Istanbul’da düzenlenen ‘Israil Vahsetine Isyan Mitingi’ne katilarak bir konusma yapti.

 

Israil’in sistematik yalanlariyla insanligi kandirma operasyonlarinin Mavi Marmara saldirisi ile sona erdigini, tepki ve boykotun uluslararasi boyutlara ulastigini söyleyen Gündogdu, Israil’e, ‘haydutlugu, korsanligi birakip, insanlik ailesine katilma’ çagrisinda bulundu.

 

Misir’a, “Filistin’e uygulanan insanlik disi, ahlak disi ablukanin figürani olmaktan vazgeçin” diye seslenen Gündogdu, “Misir halkinin Filistin duyarliligina kulak tikamayin. Dünyanin ayaga kalkmasiyla geçici olarak açtiginiz Refah kapisini sürekli açik tutun” seklinde konustu.

 

Obama’ya Konusmasini Hatirlatti

ABD Baskani Obama’ya ise, Türkiye ve Misir’dan Islam alemine seslenirken verdigi sözleri hatirlatan Gündogdu, ABD’nin Israil’i frenlememesi halinde, Irak’ta baslayan bocalamanin Gazze ve Filistin’de yok olusa dönüsecegini vurguladi.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen