Haber
2011-05-03 07:23:14
Önceligimiz Emek ve Özgürlüktür

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer Çanakkale’de, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin ise Konya’da teskilatimizla biraraya geldi.

 

Çanakkale Subemizin, Il, Ilçe yönetimleri, Sube Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerinin katilimiyla gerçeklestirdigi Il Divan Toplantisi’na katilan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, “Ne ekmegimizden ne de çalisma ve gayretimizden taviz veririz. Bir taraftan haklarimiz ve ekmegimizin mücadelesini verirken, öbür taraftan da egitim çalisanlari olarak yaptigimiz isin en iyisini yapmak gayretinde olmak durumundayiz” dedi.

 

Degerler sendikaciligi yaptiklarini ifade eden Özer, kamu çalisanlarinin özlük haklarini korumak ve daha iyi noktalara tasimak adina mücadele verdiklerini söyledi. Memur-Sen olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarini vurgulayan Özer, “Biz her zaman milletin degerlerinin yaninda durduk, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanin gücünü kullanarak sivil iradeden yana tavir aldik. Iste bundan dolayi su an sendikamiza karsi ciddi bir teveccüh var. Kamu çalisanlari üye olmak için bizi seçiyor” seklinde konustu.

 

Insani merkeze alan, insan hak ve özgürlükleri için mücadele eden bir anlayisla yola çiktiklarini belirten Özer, “Önceligimiz, emek ve özgürlüktür. Bu da, ekmek ve demokratiklesme demektir” ifadesini kullandi.

 

Kamu çalisanlarinin ve milletin temsilcisi olduklarinin altini çizen Özer, daha mutlu, daha huzurlu ve daha özgür insanlarin yasadigi bir Türkiye idealine sahip olduklarini, bu idealin gerçege dönüsmesi için de öncelikle yeni bir anayasanin hazirlanmasi gerektigini vurguladi.

 

Üye çalismasi yaparken, baskalarina satasmak yerine kazanimlarini anlattiklarina dikkat çeken Ahmet Özer, bir vesile ile ayrilan egitim çalisanlarini, bazilarinin yaptigi gibi, asla itham etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getirerek, “Aksine, bugüne kadar sendikamiza hizmetlerinden dolayi kendilerinden helallik istenmesi gerektigini düsünüyorum” diye konustu.

 

Toplantinin sonunda kisa bir konusma yapan Sube Baskanimiz Numan Yasar, Ahmet Özer’e katilimindan; Ilçe temsilcilerine ise, simdiye kadar yaptiklari çalismalardan dolayi tesekkür etti.

 

Sivillesme ve Özgürlesme Konusunda Sorumluluk Almayi Sürdürecegiz

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Konya Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

Konya’da yetkili olmalarinin, çalismanin, bir olmanin, aksiyoner olmanin ürünü oldugunu söyleyen Murat Bilgin, “Böylesi bir sonucu, tek bir kisiyle ya da sadece yönetim noktasinda bulunanlarla saglayamazsiniz. Bu sonuç, herkesin katkisinin, her üyenin aidiyet duygusuyla hareket etmesinin getirisidir. Bu yönüyle, Egitim-Bir-Sen Konya Subesi, Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’in aksiyoner tavrina isaret eden ‘Nehirler düslerim göl kenarinda’ düsturunu hayata geçirmeyi basarmistir” dedi.

 

Egitim-Bir-Sen’in gerek Konya’da gerekse Türkiye genelinde üye sayisinin artmasinin, arizi ya da konjonktürel bir durum olmadigini kaydeden Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu noktaya ulasmamizda, hasbi olmamizin, istisareyi esas almamizin, talep etmekle yetinmeyip takip etme kültürünü hakim kilmamizin önemli bir payi; teskilat bilincine sahip bir medeniyetin çagimizdaki temsilcileri olarak örgüt disiplininden taviz vermeden yol almamizin etkisi var. ‘Ben’ demekten hâyâ ederek, ‘biz’ odakli çalismamizin katkisi var. Bu basari, sifatlarimizin geçici olduguna inanip kisiligimizi önceleyerek hizmet etmenin eseridir. Nefsine uymadan her nefesini, medeniyetini yeniden ihya ve insa etmenin yoluna harcama gayreti içerisindeki adanmis insanlar toplulugu olmakla bu basariyi yakaladik.”

 

“Görevlerimiz degisebilir ama görevimiz asla degismez. Medeniyetimizi yeniden insa ve ihya etmek temel görevimizdir” diyen Bilgin, “Egitim-Bir-Sen büyümeye ve egitim çalisanlarina kazandirmaya devam edecektir. Sivillesme ve özgürlesme konusunda sorumluluk almayi sürdürecek, yeni Anayasa’nin yaziminda öncülük yapma noktasindaki tavrinda israrci olacaktir. Egitim-Bir-Sen, kurulusundan itibaren nefsani bütün ihtiraslara gözünü kapamayi erdem haline getirmis olan insanlarla yol aldi. Bundan sonra da öyle yol alacak insallah. Mevlana’nin, ‘Akil padisahi kafesi kirdi mi, kuslarin her biri bir yöne uçar’ sözüyle rotamizi belirleyen bizler, ayni yolda yürümeye devam edecegiz” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen