Haber
2015-12-14 06:59:30
'Öncü Kadınlar Buluşuyor' toplantısı Elazığ'da yapıldı

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, medeniyet değerlerinden, mazideki köklerinden aldıkları güçle gerçekleştirdikleri sendikal kadın hareketindeki bilinçli oluşumun her geçen gün artan teveccühle ve hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, “Anadolu’nun her karışını dolaşarak, yeni ufuklara yelken açan erdemli hareketimizi, teşkilatımızın kadın üyelerini ziyaret ederek, istişare toplantılarımızı yaparak sürdürüyoruz” dedi.

Habibe Öçal, Başkan Yardımcısı Hatice Ay ile birlikte, Elazığ Kültür Park Mamürat’ül Aziz toplantı salonunda düzenlenen “Öncü Kadınlar Buluşuyor” toplantısına katıldı.

Memur-Sen’in 850 bin olan üye sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Öçal, “Hedefimiz var ve 1 milyon üye hedefimize kararlı adımlarla yürüyoruz. 850 bin üyemizin 350 binini kadınlar oluşturmaktadır. Bu sayıyı daha da artırmalıyız. Bunun için Türkiye’nin dört bir tarafında teşkilatımızla bir araya geliyoruz. Medeniyet değerlerimizden, mazideki köklerimizden aldığımız güçle gerçekleştirdiğimiz sendikal kadın hareketindeki bilinçli oluşum, her geçen gün artan teveccühle ve hız kesmeden devam ediyor. Anadolu’nun her karışını dolaşarak, yeni ufuklara yelken açan erdemli hareketimize, teşkilatlarımızın kadın üyelerini ziyaret ederek, istişare toplantılarımızı yaparak devam ediyoruz” şeklinde konuştu.




 

Toplumları harekete geçiren sivil toplum kuruluşlarının etkileri göz ardı edilemez

Sendikal örgüt bilinçlenmesinin demokrasi kültürünün gelişmesine ve tanımlarıyla belirtilen demokrasinin yerleşmesine katkı sağlayacağını dile getiren Öçal, şöyle devam etti:

“Topluma yön veren, toplumları harekete geçiren sivil toplum kuruluşlarının etkileri göz ardı edilemez. Özelde temel hak ve özgürlüklerimizi elde etmek için göstereceğimiz gayretle beraber, dünya mazlumlarının ve mağdurlarının yanında olmak, onlara el uzatmak, ümmetin derdiyle dertlenmek ve elimizden gelen gayreti onlar için sarf etmek gibi önemli bir misyonu yerine getirmek zorundayız. Bugün güçlü devletlere baktığımızda, toplumları değiştiren ve gelişmesine yön veren, özgürlüğün, hak aramanın, huzurun, istikrarın adeta dinamosu konumunda olan oluşumların başında sivil toplum kuruluşları gelmektedir.”




 

Kadınları ilgilendiren konularda söyleyecek çok sözümüz var

“Bizim, kadınlarımızı ilgilendiren konularda söyleyecek çok sözümüz var” diyen Öçal, “Aynı zamanda bizi ilgilendiren kararların alınmasında imzamızın olması gerektiğini düşünüyoruz. Memur-Sen’li kadınlar olarak, duruşumuzla, medeniyet değerlerine sahip çıkmamızla alanlardayız. Hayatın her alanında fikir dünyamızla, inanç dünyamızla, yansıttığımız tavırlarımızla erdemli hareketin merkezindeyiz. Kimsenin bizim kadın kimliğimizi değiştirmesine müsamaha göstermeyeceğiz” diye konuştu.




 

Vatanı olmayanın itibarı da olmaz

Kadının toplum içindeki yerine ve yaşadığı zorluklara da değinen Habibe Öçal, “Çalışma hayatında kadın olmak zor. Sendikacılık anlamında sendikacı kadın olmak çok daha zor. Çünkü hepimiz farklı farklı kimlikler taşıyoruz; anneyiz, eşiz, evladız, kardeşiz. Onun için çalışan kadın olarak bu ülkede görev yapmak oldukça zor. Ama biz inanıyoruz ki, bu kimliklerimizle de el attığımız her işte başarı sağlayacağız ve bunu da gösterdik. Sendikacı kadınlar olarak tabi ki bizim birinci önceliğimiz çalışan kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini genişletmek; ekonomi durumlarına yönelik taleplerimizi artırmak ve konumlarını daha da sağlamlaştırmaktır. Fakat biz sendika olarak, mazlumların yanında olma misyonunu da üstlenmekteyiz. Bunu biz bugün en güzel şekilde Ensar ve Muhacir ruhuyla çok iyi ispatladık. Suriye’deki Müslüman kardeşlerimize kapılarımızı açmakla bunun en güzel örneğini sergiledik. Bir laf vardır, ‘Vatanı olmayanın itibarı da olmaz’ diye. Gerçekten vatanı olmayanın itibarı yok. Biz vatanımıza sahip çıkma noktasında dirayetli olmak zorundayız. Oynanan oyunlar karşısında uyanık olmak, bir ve diri olmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Selmin Bilik ve Memur-Sen Elazığ Kadınlar Komisyonu Başkanı Meltem Ataş’ın da birer konuşma yaptıkları toplantıya, Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi Murat Ergen, Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve çok sayıda üye katıldı. 
 



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen