Haber
2012-09-01 07:31:44
'Ordu Göreve’ Pankartinin Açildigi Üniversitelerden Milletin Arzuladigi Üniversitelere Geçildi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, geçmiste, üniversitelerin ‘ordu göreve’ pankartinin açildigi, milletin vergisi ile milletin degerlerinin tokatlandigi yer oldugunu hatirlatarak, bugün ise milletin arzusu dogrultusunda dünyada olan bilimin ve özgürlüklerin incelendigi yerlere dönüsmeye basladigini söyledi.

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Afyonkarahisar 2 No’lu Subemizin 1. Olagan Kongresi’ne katildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki sosyal tesislerde düzenlenen kongrede konusan Gündogdu, geçmiste, üniversitelerin ‘ordu göreve’ pankartinin açildigi, milletin vergisiyle milletin degerlerinin tokatlandigi yer oldugunu belirterek, bugün ise milletin arzusu dogrultusunda dünyada olan bilimin ve özgürlüklerin incelendigi yerlere dönüsmeye basladigini kaydetti.

Milletin Emrinde Olan Üniversiteleri Seviyoruz

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de Ankara’ya yansiyan sesinin bu dogrultuda oldugunu ifade eden Gündogdu, “Olmasi gereken bu. Milletin degerleri ile kavga eden üniversiteler yerine milletin degerlerinin ve milletin emrinde olan üniversiteleri elbette çok daha fazla seviyoruz” dedi.

Darbecilere Evsahipligi Yapmaktansa Aç Kalmayi Tercih Ederiz

4+4+4 kademeli sisteminin uygulanmasindaki aksakliklari elestirdikçe sisteme özünden karsi olanlarin, ‘Gördünüz mü Memur-Sen de, Egitim-Bir-Sen de elestiriyor’ dedigini anlatan Gündogdu, sunlari söyledi:

“Biz toplu sözlesme yasasini yüzde 90 istedigimiz gibi çikardik, darisi Hak-Is, Türk-Is’in basina, hala yasalari yok. Toplu sözlesmenin uygulanmasinda hakkin verilmesine ‘Evet’ ancak uygulanmasina ‘Hayir’ diyen bakanlarla mücadele ettik. O zaman ana muhalefet lideri Kemal Kiliçdaroglu, ‘Gördün mü Memur-Sen, oh olsun size. Siz mi referandumda evet denmistiniz, madem ‘Evet’ dediniz öyleyse size oh olsun’ diyordu grup toplantisinda. Simdi de Kamu-Sen, KESK, MHP, CHP, ‘Siz miydiniz kademeli egitime geçis için Milli Egitim Surasi’nda önerge veren, iste cezayi çekin, oh olsun size’ diyorlar. Sunun altini çizerek söylüyorum. Biz bu ülkenin demokratiklesmesi için, bu ülkenin darbecilerden kurtulmasi için, darbecilerle kol kola girmektense darbecilere, Ergenekon’a evsahipligi yapmaktansa aç kalmayi tercih eden bir örgütüz. Egitim için biz 28 Subat sürecini yasatan kirli aktörlerin, onlarin çarkina su tasiyan sözde sendikacilarin düstügü rezil duruma düsmek yerine, Mili Egitim suralarinda alinan kararlara uymayi tercih ederiz; bu kararlarin yol haritasi olmasini önemseyen bir örgütüz. 28 Subat sürecinde katsayi engelini getirenler, 8 yillik kesintisiz egitimi; egitimde kalite istedigi için degil, imam hatip lisesinden, dinden, hizmetten, topyekûn Anadolu insanindan rahatsizlik duyduklari için, derin devletin masasi olarak bunu dayatmislardi. 4+4+4 kademeli egitim ise, halkin kendi çocuklarinin gelecegine, kendisinin karar vermesidir. Buna, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in eksiklikleri de, onun üslup yanlisliklarina, onun ögretmeni sevmeyen tarzi da bu sisteme destek vermemize asla engel olmayacak. Türkiye’nin demokratiklesmesine ‘Evet’, demokrasinin yesermesine ‘Evet’. Uygulayicilarin uygulamadaki aksakliklarini hep beraber çözeriz, yeter ki istikameti millet olsun.”

IMF’ye Borç Vereceginize Önce Çalisanlara Olan Borcunuzu Ödeyin

Türkiye’nin Uluslararasi Para Fonu’na (IMF) borç vermesine tepki gösteren Gündogdu, Türkiye’nin, IMF’ye borç verecek hale gelmisse, önce ögretmene ve ögretim elemanina, sonra emekliler basta olmak üzere bütün memurlara borcunu ödemesi gerektigini vurguladi.

Maliye Bakani Mehmet Simsek’e de çagrida bulunan Ahmet Gündogdu, “‘Evet, Türkiye ayak baglarindan kurtuluyor, faizden kurtuluyor, kapitalizmin cenderesinden kurtuluyor, ekmegi büyüyor, özgürlükleri genisliyor, IMF’yi kovar hale gelmisiz, IMF bize muhtaç hale gelmis ama bizim IMF’den önce bu ülkenin büyümesinde hala hak ettigi refah payini alamayan memuru, isçiyi, emekliyi daha önemli bir sekilde dikkate alma mecburiyetimiz var” seklinde konustu.



Kimse Birligimizi Bozamaz

Türkiye’ye, Ramazan ayinin ve bayraminin zehir edildigini dile getiren Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Kim tarafindan, adi sözde parti olan Meclis’e girmis bir parti yöneticileri, PKK, KCK tarafindan; kim tarafindan, silah tüccarlari tarafindan; kim tarafindan, PKK’nin öldürdükleri o ölüm olayindaki aciyi geçim kaynagi edinen siyasetçi ve sendikacilar tarafindan. Bazi sivil toplum örgütlerine ve bazi siyasi parti yöneticilerine sesleniyorum; Ergenekon’un, PKK’nin, JITEM’in, KCK’nin gölgesinden çikin. Bu milletin yanina gelin. BDP’ye sesleniyorum; ya dagdaki akrabanin yanina çik, teröristligini teröristlerle birlikte devam ettir ya da millet iradesinin temsilcisi olacaksan terörü lanetleyerek Meclis’e gel. Hem dagda hem Meclis’te olunmaz. Hem teröristlerin hem milletin yaninda olunmaz. Buradan 74 milyona çagrida bulunuyorum; kimse birligimizi bozamaz.”

Afyonkarahisar Belediye Baskani Burhanettin Çoban’in da bir konusma yaptigi kongrede Mustafa Isbilir tek liste ile yer aldi. Kongreye, Genel Baskan Ahmet Gündogdu ve Afyonkarahisar Belediye Baskani Burhanettin Çoban’in yanisira, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardimcisi Süleyman Tasgetiren, Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin, Afyonkarahisar 1 No’lu Sube Baskanimiz ve Memur-Sen Il Temsilcisi Abdullah Çelik, Türk-Is Il Temsilcisi Muharrem Uslu ve çok sayida sendika üyemiz katildi.

 

Hisarkent Konutlari’nin Temeli Atildi

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, daha sonra, 120 konutluk Memur-Sen Hisarkent Evleri Konutlari’nin temel atma törenine istirak etti.

Burada konusan Gündogdu, “Bugün burada temellerini attigimiz yuvalar bizlerin huzur ve mutlulugunu içinde barindiracak yuvalardir. Her yuva içinde huzur ve mutlulugu barindirmalidir. Türkiye de bizim yuvamizdir ve içinde huzur ve mutlulugu barindirmalidir. Bu huzur ve mutlulugu bozmaya çalisan terör gruplari, siyasi ve sivil toplum örgütleri olsa dahi bu millet yuvasindaki huzur ve mutlulugu sagladigi gibi, ülkesinde de huzur ve mutlulugu saglayacak, birlikteligini bozmaya çalisanlara müsaade etmeyecek kadar kenetlenmeyi bilen bir ailedir. Toplumumuz birlik ve beraberligini ilelebet koruyacaktir ve kötü niyetli topluluklara da asla prim vermeyecektir” ifadelerini kullandi.


Çelik: Amacimiz Üyelerimizi Konut Sahibi Yapmak

Temel atma töreninin açilis konusmasini yapan Afyonkarahisar 1 No’lu Sube Baskanimiz ve Memur-Sen Il Temsilcisi Abdullah Çelik ise, amaçlarinin, üyelerini konut sahibi yapmak oldugunu kaydetti.

120 konutun yer alacagi Hisarkent Konutlari için yapilan basvurularin konut sayisindan fazla oldugunu belirten Çelik, hayata geçirdikleri projenin üyelerine hayirli ve ugurlu olmasini temenni ettiklerini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan, Genel Baskan Ahmet Gündogdu ve Belediye Baskani Burhanettin Çoban tarafindan butona basilarak konutlarin temeline ilk harç atildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen