Haber
2011-06-01 07:23:29
Ordu Subemizin Piknigi Coskulu Geçti

Ordu Subemizin düzenledigi piknik, Ünye Çetdagi’nda yapildi. Üyelerimizin aileleriyle katildigi piknige Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu da katildi.

 

Burada katilimcilara hitap eden Gündogdu, piknigin birlik ve beraberlik içinde çok ve sayida üyenin katilimiyla gerçeklestirilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

 

Bir ve beraber olunca asilamayacak engel olmadigini dile getiren Gündogdu, “Memur-Sen olarak üyelerimizden aldigimiz güçle, darbelere, darbecilere ‘dur’ dedik. Toplu sözlesme hakki için mücadele ettik. Üyelerimizden aldigimiz gücü, hem üyelerimiz hem ülkemiz hem de insanlik için yeni kazanimlara dönüstürmek için kullandik” dedi.

 

Referandumla, toplu sözlesme hakkinin elde edildigini, ancak grev hakkinin verilmedigini hatirlatan Gündogdu, 12 Haziran’dan sonra yeni bir anayasa hazirlanmasi ve bu eksiklerin giderilmesi çagrisinda bulundu. Kamu çalisanlarina yönelik getirilen siyaset yasaginin yeni anayasada yer almamasi gerektigine dikkat çeken Gündogdu, “Hazirlanacak anayasa, toplumun tamamini kucaklayan, ötekilestirmeyen özellikte olmalidir. Devletin bireyinden bireyin devletine geçisi saglamalidir. Güvenligi degil, hak ve özgürlükleri öncelik olarak algilayan bir Anayasa hazirlanmalidir” seklinde konustu.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in sendikal kazanim ve faaliyetleri hakkinda da bilgi veren Gündogdu, birçok ilke imza attiklarini, bundan sonra da yeni kazanimlar elde etmek için çalismaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Ordu Sube Baskanimiz Ismail Çelenk, bir yilin yorgunlugunu, stresini atmak ve üyelerinin kaynasmasina imkan saglamak için böyle bir organizasyon gerçeklestirdiklerini ifade etti.

 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen