Haber
2011-04-03 07:22:59
Osmaniye Il Divan Toplantisi Genel Baskan Gündogdu'nun Katilimiyla Yapildi

Memur-Sen Osmaniye Genisletilmis Il Divan Toplantisi Ögretmenevi’nde yapildi. Burada konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, bölgede teröristlerle çikan çatismada sehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yaralanan askerlerimize de sifa dilerken, Muhsin Yazicioglu’nu da rahmetle yad ettigini söyledi. Merhum Yazicioglu’nun, ‘namlusu millete dönmüs tanka selam durmam’ dedigini hatirlatan Gündogdu, darbecilere selam duranlari da lanetlediklerini kaydetti.

 

Memur-Sen’in toplu sözlesmeyi bastan beri istemesine karsin, uzlastirma kurulu kararlarinin baglayiciligini savunan konfederasyonlarin kendilerinin bu talepleri karsisinda uzaktan seyirci olduklarini ifade eden Gündogdu, “Memur-Sen’in toplu sözlesmeyi alacagina inanmadilar. Biz toplu sözlesme olmazsa, masaya oturmayacagimizi ilan ettik. 2009 yilinda da toplu sözlesme çalistayi yapilmasi kararini aldirdik. Diger konfederasyonlar ise, ‘Istedi, alamadi’ demek için pusuya yatti. Kamu çalisanlarinin is güvencesinin tartismaya açilacagini sandilar. Bundan da rant elde etmek istediler. Ancak, yanildilar; çünkü Memur-Sen haktan, adaletten baska hiçbir seyin yandasi olmadi. Yöneticileri ve genel baskanlari örgütler ve siyasi partiler tarafindan belirlenenler bunu anlayamazlar. Memur-Sen’in bir sube baskanina bile müdahale etmek, hiçbir siyasi partinin haddine degildir” dedi.

 

Gündogdu, 2008 yilinda 4+4,5 zam ve 5 TL toplu görüsme primine büyük kazanim diye imza atanlarin 2010 yilinda 80 TL ek ödeme, sözlesmelilere es ve çocuk yardimi, damga vergisi muafiyeti, üç ayda bir 45 TL toplu sözlesme primine imza atamayip masadan kaçmalarina karsin Memur-Sen’in kazanimlarina sahip çikmaya çalistigini, ancak milletin gerçekleri gördügünü söyledi. Bu konfederasyonun genel baskanligina aday olan sendikacinin son günlerde kendileriyle ilgili haddini asan ifadeler kullandigini belirten Gündogdu, “Bu sendikaci, Memur-Sen’i, ‘sahtekarlik ve ahlaksizlik’ kelimeleriyle yan yana kullanmis. Bu iki kelime, ancak bazi örgütlere ev sahipligi yapanlar için geçerlidir. Ancak, Mevlana misali; ‘adama bakarim, adam mi diye. Söze bakarim, söz mü diye? Hükümetin karsisinda kamu çalisanlari için zam talebinde bulunurken, darbecilerin çarkina su tasiyan, dün komünist diye korkutarak kendisine üye kaydedenler, bugün korkuttuklariyla yan yana gelerek referandumda ‘hayir’ dediler. Biz, her türlü illegal yapilanmaya, vesayet sistemine karsiyiz. Silivri’ye, Imrali’ya üzülenlerin ahlaktan bahsetme hakki yoktur” degerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

“Ülke menfaati varsa, sendikacilik dahil hepsi teferruattir” diyen Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’in referandumda millete olan borcunun bir kismini ödedigini, simdi ise ikinci kisminin ödenmesi zamani oldugunu söyledi. Bunun, hazirlanmasi gereken yeni anayasa oldugunu dile getiren Gündogdu, “Son günlerde TÜSIAD anayasa taslagi hazirladi. Geçmiste yaptiklarina bakarak sasirdik. Milletin hiçbir derdinin olmadigi Istiklal Marsi’nin bile tartisilabilecegini söylediler. Ancak, devaminda basörtüsü yasagina çözüm önerilerini göremedik. Daha sonra da rapora sahip çikmayarak, gerçek yüzlerini ortaya koydular” seklinde konustu.

 

Gündogdu, yasaklari kaldiracagini söyleyen CHP’nin yasakçi zihniyetinden kurtulamadigini, MHP’nin ise, referandumda yanlis yerde durdugunu, son günlerdeki söylemleriyle de bu yanlista israrci oldugunu gördüklerini söyledi. Fethullah Gülen cemaatine hitaben, hizmetleri durdurma çagrisi yapan partinin genel baskanini da elestiren Gündogdu, “Hayretle izliyorum. Cemaatlerin, hepimizin gögsünü kabartan güzel hizmetleri varsa, bunlari övmek de bizim insanlik borcumuz. Büyükelçilerin bile, halkin arasina karismadigi ülkelerde, bu okullar bizim adimizi duyurmus. Bu okullar mi durdurulacak? Türkçe Olimpiyatlari ile dünyaya tanitimimiz yapiliyor. Bu hizmetlere mi ara verilecek? Hizmetlere katki sunamiyorsaniz, çekilin; gölge etmeyin” diye konustu.

 

Memur-Sen’in imzaladigi grup ferdi kaza sigortasi hakkinda da açiklamalarda bulunan Ahmet Gündogdu, sunlari söyledi:

“Yaptigimiz anlasmayla her üyemiz 15 bin TL teminat altinda. Memur-Sen Bonus Kredi karti alanlarin bu teminati 10 bin TL daha artiyor, 25 bin TL’ye çikiyor. SBN Sigorta’dan alinacak sigortacilik hizmetleriyle bu teminat 55 bin TL’ye kadar çikiyor. Ömrü uzatamayiz, ancak acilari paylasabiliriz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen