Haber
2011-09-23 07:28:13
ÖSYM Baskani Demir’i Ziyaret Ettik

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ve Kahramanmaras 2 No’lu Sube Baskanimiz Yrd. Doç. Dr. Hasan Furkan ile birlikte ÖSYM Baskani Prof. Dr. Ali Demir’i makaminda ziyaret etti.

 

Burada konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, ÖSYM’nin yaptigi sinavlarin artik sorunsuz olmasini beklediklerini söyledi.

ÖSYM’nin yaptigi sinavlarla ilgili bu yil yasanan sorunlarin yeniden gözden geçirilmesi ve çok boyutlu olarak ele alinmasi gerektigini ifade eden Özer, “Sinavlarla ilgili daha önce vuku bulmus sorunlari ortadan kaldirmak için ÖSYM’nin aldigi teknik önlemler ve kullandigi yöntemler önemlidir. Sinav disiplini, kitapçiklarin çesitlenmesi gibi teknik önlemler ve sinav yöntemindeki degisiklikler bazi sorunlarin giderilmesine yardimci olmustur; fakat bir o kadar önemli olan bir baska sorun ise, çalisanlarin is ya da meslek ahlakidir. Son sinavlarda yasanan kitapçiklarin eksik olmasi, sorularin eksik basilmasi, ek kitapçiklarin geciktirilmesi ve bu sorunlarin süreklilik arz etmesi, olaylarin sehven olmadigi kanaatimizi pekistirmektedir. Çalisanlarin donanimli olmasi kadar, meslek ve is ahlaki da elzemdir. Eski yönetim-yeni yönetim gibi ayrimci tutumlarla devlette süreklilik ilkesini zedeleyecek mesru olmayan olaylarin cereyan etmesine neden olunmaktadir. Bu sebeple ‘Insan Kaynaklari’na önem vermek ve gerekirse görevini yapmayan personeli yenilemek gerekir” dedi.

 

Bazi asiri uygulamalarin sinav sirasinda bireysel veya sinifsal ciddi sorunlarin yasanmasina neden oldugunu kaydeden Özer, söyle konustu: “En temel ihtiyaçlarin basinda gelen tuvalet ihtiyacinin dahi yasaklanmasi önemli bir problemdir. Insan hakkini zedeleyici önlemler almak yerine, suistimal edenlerin cezalandirilmasi ve ona göre önlem alinmasi daha uygun olacaktir.”

 

Ahmet Özer, sinav görevlendirmeleri ve ücretleriyle ilgili yasanan sorunlara iliskin önerilerini ise söyle siraladi:

-Kaldirilan ‘Bina Sinav Sorumlu Yardimciligi’ yeniden tahsis edilmeli,

-ÖSYM Sinav Koordinatör Yardimciligi yeniden uygulamaya sokulmali,

-Görevli atamalarinin merkezden yapilmasi yerine, eskiden oldugu gibi, illere birakilmali,

-Geçen yil yapilan il disi görevlendirmelerin internet araciligiyla üç gün içinde yapilmasindan dolayi, görev almak isteyenlerden birçogunu, basvuru yapamadigindan, görev alamamistir. Bu nedenle üniversitelere yazi gönderilerek, basvurular duyurulmali, il disi görevlendirmeler ve listeler yeniden ve acilen yapilmali,

-Sinavda görev alan personelin aldigi ücrete uzun süredir artis yapilmamaktadir. Sinav ücretlerine zam yapilmasinin ve mümkün oldugu kadar kisa sürede verilmesinin saglanmasi uygun olacaktir. Ücretlerin ödenmesi bazen 1.5 ayi bulmaktadir. Ücretlerin kisa sürede ödenmesi uygun olacaktir.

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Ali Demir, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, önerilerin bazilarina yönelik çalismalar yürüttüklerini kaydetti. Demir, “Yeni önerileri de dikkate alacagiz. Ziyaretinizden dolayi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen