Haber
2013-12-10 06:44:12
Ötekileştirmeyen Bir Anlayışa Sahibiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminatlarının 15 Ocak 2014 itibarıyla 75 TL ve 15 Temmuz 2014 itibarıyla 75 TL olmak üzere toplam 150 TL olacak şekilde artacağını söyledi.
 

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube’nin il divan toplantısında konuşan Ahmet Özer, toplu sözleşme, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında görüşülen konular ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 2014 yılında 110 TL artırılmak üzere 850 TL, 2015 yılında ise 950 TL olarak ödeneceğini belirten Özer, “Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda kazanımlara ilaveten geçtiğimiz yıl Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararıyla kabul edilen akademik jüri üyeliklerine ücret ödenmesi,  idari izinli sayılan günlerde ders görevinin yapılması, yüksek lisans ve doktora mezunlarına ek ders ücretlerinin artırımlı ödenmesi, sınav komisyon üyeliği ve sınav gözcülüğü görevlerine ilişkin sınırlamaların kaldırılması, geçici görevlendirilen yöneticilere yüksek olan üzerinden ek ders ödenmesi, rehber öğretmenlere ek ders ödenmesi, ikili öğretim yapan eğitim kurumları yöneticilerine ilave ek ders ücreti ödenmesi, ders dışı eğitim çalışmalarındaki yüzde 5’lik sınırın yüzde 6’ya çıkartılması, İLKSAN’a yeni üye olacakların üyeliklerinin isteğe bağlı hale getirilmesi, il eğitim denetmenleri ve danışmanlarına avans ödenmesine ilişkin kararların 2014-2015 yılları için de uygulanmasına karar verildi ve toplam 17 başlık kazanıma dönüştü. Geçen ay Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında birçok konuyu masaya getirdik ve yeni kazanımlar için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Eğitim-Bir-Sen’de kazanımlar 365 gün devam eder” şeklinde konuştu.
 

 

Kimseyi değerlerinden, inancından, renginden, kültüründen dolayı ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olduklarını belirten Özer, insanları farklılıklarıyla birlikte kucakladıklarını kaydetti. Özelde eğitim çalışanlarını genelde ise bütün insanlığı ilgilendiren konuların ilgi alanlarına girdiğini dile getiren Özer, sadece Ankara’ya mahkûm edilen sendikacılık anlayışının kendilerinden uzak olduğunu, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da faaliyetlerde bulunduklarını söyleyerek, “Bizler, insanlık değerlerini merkeze alan bir anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Nerede bir mağduriyet, hak gaspı ya da bir trajedi varsa, Eğitim-Bir-Sen oradadır, orada olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 

Teşkilatın olmazsa olmazı işyeri temsilciliğinin önemine vurgu yapan Özer, “Kahramanmaraş en büyük şubelerimizden biri ve genel olarak sendikalaşma oranı oldukça yüksek. Her ay sonu değerlendirmede Kahramanmaraş’ı ilk üçte görüyoruz. Bunun sebebi, özellikle buradaki birlik ruhundan kaynaklanıyor” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen