Haber
2011-07-19 07:24:06
Öz Büro-Is’ten Sendikamiza Ziyaret

Hak-Is’e bagli Öz Büro-Is Genel Baskani Muharrem Özkaya ve beraberindeki heyet, sendikamizi ziyaret ederek Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile görüstü.

 

Öz Büro-Is Genel Baskani Muharrem Özkaya, Sendikamizi ziyaretinde, 17 No’lu is kolunda büro, egitim, güzel sanatlar, ticaret ve kooperatif islerinde çalisan isçileri üye yapmak üzere 27 Nisan 2011 tarihinde kurulduklarini belirtti.

 

Özkaya konusmasinda, ”Kurulus genel kurulumuzu yaptik ve Hak-Is Konfederasyonuna üye olduk. Sendikamizin kuruculari uzun yillardir Hak-Is Konfederasyonu ve bagli sendikalarda çalisan isçilerden olusuyor. Ilk önce Konfederasyona bagli sendikalarda örgütlenmemizi yaptik. 6111 sayili Torba Yasa olarak bilinen yasanin 166. Maddesi uyarinca Milli Egitim Bakanligi (MEB) ve tasra teskilatlari ile Emniyet Genel Müdürlügü’ne bagli birimlerin tasra teskilatlarinda görevlendirilmeye baslamasiyla birlikte Yozgat ilinde  isçilerin tamamina yakinini üye kaydettik. Sendikamiz üye ve yöneticileri arasinda özellikle Belediyelerden MEB’e geçen isçiler, çalisma kosullarini ve toplu is sözlesmesi düzenini iyi bilmektedirler, örgütlü yapinin MEB ve bagli isyerlerinde de aynen devam etmesine gayret edecegiz, bu noktada Egitim-Bir-Sen ile dayanisma içerisinde olmak bizim için çok önemli” dedi.

 

Egitim Bir-Sen adina heyeti kabul eden Egitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ise, Egitim-Bir-Sen olarak kurulusumuzdan bugüne kadar geçen 19 yillik süre içerisinde büyük mesafe katettigimizi ve bu sayede büyük bir birikime sahip oldugumuzu belirtti. “195. 695 üyeyle kamu çalisanlarinin en büyük sendikasiyiz” diyen Özer, “Bilgi ve tecrübelerimizi Öz Büro-Is Sendikasi ile paylasmaktan memnuniyet duyariz. Memur-Sen ve Hak-Is’in güçlü iliskileri bulunuyor, ayni iliskilerin Egitim-Bir-Sen ve Öz Büro-Is sendikasi arasinda da olacagini temenni ediyorum” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen