Haber
2014-05-12 07:46:24
Özdemir, Afyonkarahisar'da Üyelerle Bir Araya Geldi

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, sağlam bir ailenin oluşmasında annelerin vazgeçilmez ve hayati bir rolü bulunduğunu ifade ederek, “Anne, ailenin temel direği, toplumun da geleceğidir” dedi.

 

Özdemir, Başkan Yardımcısı Hatice Kanan ile birlikte, Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği programda üyelerle bir araya geldi. Yılın annesine ve evladına çiçek, ‘Annem’ konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği programın sonunda Şube Kadınlar Komisyonu üyeleriyle bir istişare toplantısı da yapıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Safiye Özdemir, sağlam bir toplumun, temelleri sağlam atılmış bir aile yapısıyla ancak mümkün olduğunu belirterek, “Sağlam bir ailenin oluşmasında ise annelerin vazgeçilmez ve hayati bir rolü vardır. Ailenin temel direği ve toplumun da geleceği annelerdir. Hepimizin ilk ve yaşadığımız sürece her zaman öğretmenidir annelerimiz. Onlar, dilimizi, değerlerimizi bizlere öğreten, hayata tutunmamızı sağlayan kişilerdir” dedi.

 


 

Çalışma Hayatı Kendine Özgü Zorluklar İçeren Bir Alan

 

Çalışma hayatının kendine özgü zorluklar içeren bir alan olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti: “Mesaisi, iş temposu, zamanla yarışma, ast üst ilişkileri, özlük hakları vb. çalışma hayatının kendine özgü kuralları, zorlukları ve sorumlulukları var elbette. Sabah erken saatlerde servisle veya toplu taşıma araçlarıyla yola çıkmak, gün boyu yoğun iş temposu içerisinde sağa sola koşuşturmak, akşam olup çoğu kez yorgun argın bir şekilde kendimizi eve atmak, çalışan kadınlar olarak her birimizin her gün karşı karşıya olduğu olağan bir durum. Olağan olmasına olağan ancak anneyseniz, eve geldim üstelik de yorgunum deyip yatma veya bir kenara çekilme lüksünüz yoktur. Elbette hiçbir annenin işi kolay değildir. Ancak hakkı teslim etmek gerekir ki, çalışan anneler için durum normalden daha zordur. Zaten o nedenle annelik kutsal bir sorumluluktur. Tam da bundan dolayı, anne hakkı, her türlü hakkın üzerindedir ve ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır.’ Tüm bu nedenlerle, annelerin hakkını ve onların hatırlanmasını tek bir güne sığdırmak mümkün değildir. Törensel olarak Anneler Günü, dostlar alışverişte görsün, âdet yerini bulsun misali kutlanıp geçiştirilebilir. Ancak annelik, sadece çocuğu dünyaya getirmek değildir. Anneler Günü vesilesiyle, anne çocuk ilişkisi bağlamında hatırlanması gereken bazı önemli toplumsal gerçekler ve sorunlar da vardır.”

 


 

İlişkilerimizi Medeniyetimizin Gereklerine Uygun Şekle Büründürmeliyiz

 

Millî ve manevi değerlerine, örf ve âdetlerine sahip çıkıp bunları yaşatmakla gurur duyan bir anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Özdemir, “Bu nedenle aile, anne ve kadın hakları konusunda toplumda yaşanan olumsuz gelişmelere karşı duyarlı olmalıyız. Başta aile bireylerimiz olmak üzere, yakınlarımızla samimi, sıcak ve gerçek ilişkiler kurmalıyız. İlişkilerimizi sanal, dijital platformların derin boşluklarından kurtarıp medeniyetimizin gereklerine uygun şekle büründürmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

 

Üngör: Hayat Standartlarının İyileşmesi, Sağlıklı Bir Toplumun Olmazsa Olmazıdır

 

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurhayat Üngör, anneliğin yüce bir makam olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Annelerin hayat standartlarının iyileşmesi, sosyal hayatta etkin rol üstlenmeleri, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır. Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir. Kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolü asla inkâr edilemez.”

 


 

Çelik: Kadınların Kendi Haklarını Savunmaları Önemlidir

 

Şube Başkanı Abdullah Çelik, kadın örgütlenmesinin önemine dikkat çekerek, kadın eli değmesi gereken bir alan olarak değerlendirdiği sendikacılığın, bu şekilde daha güçlü yapıya kavuşacağını ifade etti. Kadınların kendi haklarını savunmalarının önemli olduğuna değinen Çelik, bu hususta kadınların daha etkin olmaları gerektiğini söyledi.

 


 

Anne Konulu Şiir Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

 

Programda, Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği “Anne” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlköğretim ve ortaöğretim olarak iki kategoride değerlendirilen yarışmada birincilere tablet bilgisayar, ikinci ve üçüncülere çeyrek ve gram altın hediye edildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen