Haber
2014-09-30 07:51:26
Özdemir, Ankara 6 No'lu Şube Kadınlar Komisyonu Toplantısına Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, Ankara 6 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği tanışma ve istişare toplantısına katıldı. Sincan Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Özdemir, “Kuruluşundan çok kısa bir süre sonra kadın üyelerimize yönelik böyle geniş çaplı bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için başta Şube Kadınlar Komisyonu Başkanımız Nuray Atalan olmak üzere, emeği geçen tüm komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni kurulan bu şubemizin bir özelliği ise, buradaki kadın üye sayımızın erkek üyelerden daha fazla olmasıdır. Tüm şubelerimizle olduğu gibi, bu anlamda farklı bir yere sahip olan 6 No’lu Şubemiz ile de iş birliği halinde kadın üyelerimize yönelik ortak faaliyetler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Örgütlülüğün ve sendikal bilincin kadınlar için önemine ve gerekliliğine dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi:

 

“Hayatın her alanında adaletin hâkim olması, kadınların var olması için var gücümüzle çalışmalıyız. Kadınlar komisyonu olarak aktif, atak ve cesur olmalı, hayatın içinden, insanların hayatlarına dokunan faaliyetler yapmalıyız. Eğitim-Bir-Sen’in bütün birimlerinde kadınlar olarak yer almalı, işyeri temsilciliğinden şube yönetimlerine kadar teşkilat içinde aktif olarak bulunmalıyız. Her sorunu ele alıp çözebilecek kimlikte ve kapasitede olmalı, verimli çalışmalı, emek vermeli, üretmeli ve bu özelliklerimiz ile en önde olmalıyız. Bulunduğumuz yerlerde sırf kadın kimliğimizden dolayı değil, ürettiğimiz işler ve çözdüğümüz problemlerle emeğimiz ve katkımızla yer almalıyız. Bunları yapmadan zaten önde olamayız. Hepimizin çalışma, üretme, sendikal faaliyetlere katılma ivmesi mevcudun çok çok üzerinde, yeter ki bunun farkında olalım.”



 

Eğitim-Bir-Sen’in içinde bulunduğu seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Özdemir, “Demokrasi şöleninde kadınlarımız da yerini alıyor. Sayıları 100 binin üzerinde olan kadın üyelerimiz sendikal sorumluluklarını yerine getirmek ve en temel demokratik haklarını kullanmak için sandık başına gidiyor” şeklinde konuştu.

 

Güçlü Bir Örgüt İçin Omuz Omuza Yol Almak Zorundayız

 

Eğitim-Bir-Sen 29. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde yer alan, “Kadınlarımız sendikal örgütlenmede daha çok yer almalı ve sorumluluk üstlenmelidir. Bundan sonra sendikal mücadelede kadınlarımızın illerde ve ilçelerde daha aktif olacağı bir dönem başlamalıdır” şeklindeki ifadelerin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Safiye Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:



 

“Kadınlarımızın bu sürece katılımının önemine ve gerekliliğine olan inancımızı bir kez daha vurguluyoruz. Önümüzdeki dönemde kadın üyelerimiz, okul temsilcisi, delege, şube yönetim kurulu üyesi olarak örgütümüz içinde daha çok yer almalıdır. Gerek sosyal hayat gerekse çalışma hayatında kadına ait meseleleri sahiplenen, çözüm odaklı çalışmalar üreten, ait olduğu yapıya katma değer katan kadınlarımızın sayısının bu dönem daha da artması artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Kadınlar sadece işin mutfağında değil, karar mekanizmalarında da güçlü ve etkin olarak bulunmalıdır. Teşkilatımızın bu seçim sürecinde örgüt içinde sorumluluk alacak kadınları desteklemesini istiyor ve katılımlarının artırılması noktasında gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz. Şu gerçeği unutmayalım ki, tek ayakla yürünmez, tek kanatla uçulmaz. Geleceği inşa eden güçlü bir örgüt için kadınıyla erkeğiyle birlikte omuz omuza yol almak zorundayız.”

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 6 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Nuray Atalan da bir konuşma yaparak, hedefleri ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen