Haber
2013-09-23 07:43:12
Özdemir: Güçlü Kadın Örgütlenmemiz Sendikamıza İvme Kazandıracak

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, 10 bölge toplantısı vasıtasıyla Türkiye geneli kadın komisyonlarıyla bir araya geleceklerini belirterek, “Güçlü kadın örgütlenmemiz sendikamıza ivme kazandıracaktır” dedi.

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Ege Bölge Toplantısı’nı Afyonkarahisar’da yaptı. İzmir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Aydın, Uşak ve Manisa Şube Kadınlar Komisyonu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, komisyonun yapısı, işleyişi, hedefleri ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Safiye Özdemir, amaçlarının, kadınlar komisyonu olarak, kendi içinde güçlenmek ve teşkilat içinde de güçlü ve etkin bir şekilde var olmak olduğunu ifade ederek, “Takdir edersiniz ki, güçlü bir kadın oluşumu genel olarak sendikamızın etkinliğini ve verimliliğini daha da artıracaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak Türkiye’nin bütün renklerini içinde barındıran, insanları ötekileştirmeyen, değerleriyle kabul eden bir sendikayız. Hangi düşünce ve görüşten olursa olsun, bu ülke için bir şeyler yapmak isteyen herkese kapımız açıktır” şeklinde konuştu.

Eğitim, kadın istihdamı, kadın hakları ile ilgili konuların öncelikli çalışma alanları olduğunu, bu konularda teşkilatların gündemi yakından takip ederek gündeme dâhil olup, gerekirse, gündemi belirlemeleri gerektiğini kaydeden Özdemir, “Söylenecek sözümüzün olduğu yerde sesimizi gür bir şekilde çıkaralım, susmayalım” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalardan birinin de kadınlarla ilgili bir bülten çıkarmak olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

“Yılda iki kez çıkarmayı hedeflediğimiz bu bültende, aile hayatından çalışma hayatına, sağlıktan ekonomiye kadar sosyal ve kültürel alanlarla ilgili birçok konu yer alacaktır. Ses getiren, etkili ve aranan bir bülten çıkarmayı amaçlıyor ve bültenimize katkı sağlayacak her türlü kültürel materyali bekliyoruz.”

Özdemir, sendika olarak 28 Şubat davasına müdahil olduklarını ve bu konuda isteyen herkese hukuki destek verebileceklerini sözlerine ekledi.

Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatun Özkümüş, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşenur Kılıç ve Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice Kanan’ın da birer konuşma yaptıkları toplantıda, üyelerin, “Rakamlarla 28 Şubat” çalışması için egitimbir28@gmail.com, diğer konularla ilgili olarak ise egitimbirkadin@gmail.com adresi üzerinden Genel Merkez Kadınlar Komisyonu’na ulaşabileceği belirtildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen