Haber
2013-03-19 06:37:35
Özer, Adana Teşkilatlarımızla Biraraya Geldi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Kozan ve Ceyhan’da işyeri temsilcileri ve okul müdürleriyle biraraya geldikten sonra DSİ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş divan toplantısına katıldı.

Şube yönetimi ve ilçe yönetimleri, Şube Kadınlar Komisyonu, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu, Basın Komisyonu ve Teşkilat Komisyonu’nun katılımıyla yapılan toplantıda bir konuşma yapan Ahmet Özer, Türkiye’nin sivilleşmesi, özgürleşmesi ve daha demokratik bir ortama kavuşması için mücadele verdiklerini ifade ederek, bu konuda birçok eylem gerçekleştirdiklerini, son olarak da kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü talebiyle “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyası düzenlediklerini ve 12 milyon 300 bin imza toplayarak bir rekora imza attıklarını söyledi.

İmzaları, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettiklerini hatırlatan Özer, anayasal meşruiyeti olmayan, 30 yıldır binlerce kişinin mağdur olmasına neden olan darbe kalıntısı yönetmeliğin kaldırılması yolunda kararlı adımlar attıklarını belirterek, “30 Kasım’da Meclis önünde, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ülke genelinde yaptığımız basın açıklamalarını, 2 Ocak’ta bir günlük sivil itaatsizlikle ortaya koymuş, devamında ise bir ay süren ‘özgürlük için 10 milyon imza’ kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız, Türkiye’de bir ilke imza atmaya vesile olmuştur. Bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır. Millet gereğini yapmış ve iradesini göstermiştir. Şimdi ise sıra hükümetin iradesini göstermesindedir. Eğitim-Bir-Sen olarak irademizin arkasında duruyor, imzalarımıza sahip çıkıyor ve 18 Mart itibarıyla eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gidiyoruz. Örgütlü gücümüzle çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyeceğiz” dedi.

Özer, hükümete, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetlere aykırı olan ucube yönetmeliği bir an evvel kaldırması çağrısında bulundu.

Farklı kurumlarda aynı işi yapanların farklı ücret almalarının giderilmesi amacıyla ‘Eşit işe eşit ücret’ uygulaması kapsamında yapılan iyileştirmelerde öğretmen ve öğretim elemanlarının kapsam dışında tutulmasıyla maaş bordrolarında oluşan çarpıklığın giderilmesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Özer, öğretmenlere emeklerinin karşılığının verilmesini ve mesleki itibarlarının iade edilmesini beklediklerini kaydetti. Özer, 2012 yılı toplu sözleşme masasından alacaklı olarak ayrılan öğretmen ve öğretim elemanlarının 2013’te yapılacak toplu sözleşmede mahsuplaşma beklediğini dile getirerek, “Eğitim-Bir-Sen olarak hükümetten beklentimiz, eğitimcilerin kırgınlığını tamir etmeleri ve gönlünü kazanmalarıdır” ifadesini kullandı.

Yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğine de değinen Özer, şunları söyledi: “Yeni yönetmelik, uygulama imkânı olmayan ama hatası bol olan bir yönetmelik olmuştur. Yöneticilerin müktesep haklarını korumayan; ehliyet, kariyer, liyakat gibi kriterlerin pratik karşılığını içermeyen, başarıyı değil, hizmet puanını esas alan, aylıksız izinde bulunan yöneticileri mağdur eden ve kapatılan okullardaki yöneticilerin durumu gibi birçok konuda genelgeyle düzeltilemeyecek yasal boşluklar içeren yeni yönetmeliğin değiştirilmesini istiyoruz. Bu yönetmeliği durdurun diye yargıya değil, yönetmeliği tamir edin diye şimdilik Bakan’a seslenmeyi tercih ediyor ve bu çağrımızın karşılık bulmasını arzu ediyoruz.”

Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, 2009 yılından bu yana her yıl imza altına aldığı ama gereğini yerine getirmediği Kurum İdari Kurulu (KİK) kararlarını uygulamaya koymasını beklediklerini ifade ederek, “Meslek liselerindeki döner sermaye gelirlerinin paylaşımında adalet isteyen personele fazla çalışmaya karşılık herhangi bir ücret ödenmemesi, toplu sözleşme masasına taşıdığımız halde VHKİ kadrosundan şefliğe yükselenlerle memurluktan şefliğe geçenler arasındaki yan ödeme farkının giderilmemesi, memurlara VHKİ kadrolarının uzun zamandır verilmemesi, ek göstergeden faydalanamayan çalışanların sıkıntıları, devlet memurlarına tanınan yeşil pasaport hakkının bu çalışanlara tanınmaması; servis, öğle yemeği gibi birçok sorunu olan çalışanlar KİK kararlarının acilen uygulanmasını beklemektedir. Genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için, öğretmenlerde olduğu gibi, atama ve yer değiştirme yönetmeliği çıkarılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması, fazla çalışma karşılığı mesai ücreti ödenmesi, merkez ve taşra teşkilatındaki birimlerde bürolarda çalışan personelin aşırı sıcaklıktan olumsuz etkilenmemesi için odalara klima takılması, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi, parasız yatılı ve burslu öğrenci kontenjanından memur ve yardımcı personelin çocuklarının da yararlandırılması, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince personelin çocuklarına yönelik kreş ve gündüz bakımevlerinin açılması konuları KİK kararı olarak durmaktadır. Bakanlıktan, KİK kararlarına attığı imzanın gereğini yapmasını, bir sonraki KİK toplantısında aynı konular yerine eğitim çalışanlarının görüşülmesini beklediği diğer sorunların ele alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sezer ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin de birer konuşma yaptıkları toplantıda, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayini çıkan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Özdoğan’a plaket verildi. Toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman ve Memur-Sen’e bağlı şubelerin başkanları da katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen