Haber
2015-01-05 06:52:55
Özer: İnşaatçı Değil, İnşacı Müdür İstiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “İnşaatçı müdür değil, inşacı müdür, tüketen değil, üreten müdür, oturan değil, koşturan yönetici ile eğitim sistemimizi yeniden inşa edebiliriz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Eğitim Yönetiminde Yeni Ufuklar” sempozyumunun açılışında konuşan Ahmet Özer, türü ve kademesi ne olursa olsun, bir okulun başarısında en büyük payın iyi yetişmiş okul yöneticilerine ait olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 

“İyi bir okul müdürü, sadece öğrenci başarısını artırmaya çalışmakla kalmayıp, etkili bir eğitim-öğretim ortamının sağlanması için kaynak sağlama, dersi planlama sürecinde öğretmene destek olma, öğrencilerde öğrenme kültürünün gelişmesi yönünde çaba sarf edendir. Ayrıca, girişimci ruh ve etik değerleri ile okul içindeki ve dışındaki kişi ve kuruluşlarla okulun vizyonunu paylaşandır. Bunu yaparken de, eğitim ve öğretim lideri, arabulucu, sorun üreten yerine çözüm üreten olmalıdırlar.”

 


 

Okulun Her Açıdan Gelişimi İçin Çaba Sarf Edilmelidir

 

Öğretimin örgütlenmesinde, öğrenci davranışları ve başarısında etkili bir iletişimin ve disiplin politikasının geliştirilip uygulanmasında okul müdürlerinin rolünün önemine dikkat çeken Özer, “Okul müdürlerinin, öğrencilerin geleceğini şekillendirecek plan ve programları hazırlayarak toplumun istek ve beklentilerine göre uygulanmasını rehber edinmeleri gerekmekte; kendini sürekli güncelleyen, teknolojiyi takip eden, okulun her açıdan gelişimi için çaba gösteren, toplumla, çevreyle ve çalışanlarıyla iyi ilişkiler kuran ve sorumluluk sahibi birer lider olmaları beklenmektedir” şeklinde konuştu.

 

“Etkili bir eğitim-öğretimin gerçekleştirilebilmesinde başarılı bir okul müdürünün yanı sıra okul binalarının mevcut durumu, altyapı, yeteri kadar personelin bulunması, sınıf ortamında gerekli donanımların varlığı gibi etmenlerin de rolü yadsınamaz” diyen Özer, “Ülkemizde nitelikli eğitim ve öğretim standardına henüz ulaşamamış okullara rastlamak mümkündür. Memur ve hizmetli personelin yetersiz olduğu, eğitimsel araç gereçlerin bulunmadığı, ısınma, aydınlatma vb. altyapı eksikliklerin bulunduğu okullar mevcuttur. Bu çetin şartlarda bile çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için fedakarca çalışan ve başarılı olan öğretmen ve yöneticilerimizin varlığı takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

 


 

Yalan Söyleyen Tarihle Bir Yere Varılmaz

 

Ahmet Özer, toplumun değişmesi ve dönüştürülmesinde eğitimin en önemli etken olduğunu kaydederek, “Okullarda Osmanlıca öğretilmesi, değerlerimizi okumak ve bu değerlerimizi geleceğe taşımak için gereklidir. Tarihimizle, dilimizle barışalım; yalan söyleyen tarihle bir yere varmamız mümkün değildir. Öyleyse müfredatımızı, ders kitaplarımızı, eğitim sistemimizi ideolojik tabandan ve düşüncelerden arındırarak eğitim sistemimizin temeline ahlakı yerleştirmemiz gerekmektedir” dedi.

 


 

Yiğit: Başarmanın Yolu Bilgiden, Bilginin Yolu Okumaktan Geçer

 

Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı İsmail Yiğit, başarmanın yolunun bilgiden, bilginin yolunun ise okumaktan geçtiğini belirterek, doğru olan işi yapmak kadar, işleri doğru yapmanın da bir o kadar önemli olduğunu söyledi.



 

Sempozyumda, Vali Yardımcısı Halil Canavar, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de birer konuşma yaptılar. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen