Haber
2013-01-02 06:35:04
Özgürlüğün Olmadığı Yerde Üretim de Olmaz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bilimsel alanda üretimin artırılması için öncelikle üniversitelerde özgürlüğün sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Özgürlüğün olmadığı yerde üretim de olmaz” dedi.

Gündoğdu, Şubemizin il divan toplantısına katılmak üzere gittiği Karabük’te bazı ziyaretlerde bulundu. Memur-Sen Karabük İl Temsilcisi ve Şube Başkanımız Zeki Öz, bağlı sendikaların şube başkanları ve il temsilcileri de ziyaretlerde Gündoğdu’ya eşlik etti.

Darbe Ürünü Anayasayla Yönetilme Ayıbından Kurtulmamız Gerekiyor

Genel Başkan Gündoğdu ve beraberindekiler, Karabük Valisi İzzetin Küçük’ü makamında ziyaret etti. Memur-Sen’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Gündoğdu, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Özelde kamu çalışanlarının genel de ise bütün insanlığı ilgilendiren sorunların ilgi alanlarına girdiğini belirten Gündoğdu, bu kapsamda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini kaydetti. Gündoğdu, “Türkiye’nin demokratikleşme sürecini tamamlaması ve yeni bir anayasaya kavuşması için gereken çabayı gösteriyoruz. Artık darbe ürünü bir anayasayla yönetilme ayıbından kurtulmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Memur-Sen heyetini ağırlamaktan memnun olduğunu dile getiren Vali Küçük ise, sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunmalarının kendileri için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Küçük ziyaretin anısına Genel Başkan Gündoğdu’ya, Karabük’e özgü motiflerin bulunduğu bir hediye paketi takdim etti.

Rektör Uysal’a Ziyaret

Ahmet Gündoğdu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Burhanettin Uysal’a ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Gündoğdu, Rektör Uysal’la birlikte Üniversite Temsilciliğimizin bürosunun açılışını yaptı. Burada bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de son yıllarda eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, “Bilimsel alanda üretimin artırılması için öncelikle üniversitelerde özgürlüğün sağlanması gerekiyor. Özgür olmayan bir bilim insanının beklenilen düzeyde üretim yapması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Rektör Uysal ise, memurların daha iyi koşullarda çalışmaları için Memur-Sen’in mücadele verdiğini belirterek, kamu çalışanlarının özlük haklarının korumasına yönelik yapılan faaliyetleri her zaman için desteklemeye hazır olduklarını vurguladı.

Gündoğdu, daha sonra, Karabük Üniversitesi kampüs alanında bulunan hatıra ormanına fidan dikti.

 

Taleplerimiz Karşılanıncaya Kadar Kararlı Mücadelemiz Devam Edecek

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Karabük programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Günpınar’ı da ziyaret etti. Eğitim çalışanlarıyla ilgili sorunların konuşulduğu görüşmede Gündoğdu, üzerinde ısrarla durdukları ek ödemeyle ilgili herhangi bir gelişmenin olmaması nedeniyle öğretmenlerin mağdur olduğunu söyledi. Bu sorunun giderilmesi için gereken çabayı gösterdiklerini kaydeden Gündoğdu, istediklerini alana kadar aynı kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerinin altını çizdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gürpınar, ziyaretin anısına Safranbolu evleri minyatürünü Gündoğdu’ya takdim etti. 

Daldallı ve Kulluk’a Ziyaret

Gündoğdu ve beraberindekiler, göreve yeni atanan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ile Karabük Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Mustafa Kulluk’u ziyaret etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen