Haber
2013-01-19 06:35:46
Özgürlük İçin İmza Stantlarımız Ülke Geneline Yayılıyor

Memur-Sen’in, kamuda kılık-kıyafet yasağına son verilmesi için başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası stantları ülke geneline yayılıyor.

Memur-Sen İl temsilciliklerinin Türkiye genelinde açtığı imza stantları yoğun ilgi görüyor ve vatandaşlarca takdirle karşılanıyor.

Memur-Sen’in, yasağın kaldırılması için verdiği mücadele basında geniş yer bulurken, 81 ilde ve birçok ilçede açılan imza stantlarına akın eden vatandaşlar da imzalarıyla kampanyaya destek veriyor.

Memur-Sen olarak, 30 Kasım 2012’de TBMM önünde başlattığımız “Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü” eylemini, ülkemizdeki en büyük insan hakkı ihlali olan başörtüsüne özgürlük için 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilde yaptığımız eylemle devam ettirmiş, kılık-kıyafet özgürlüğü talebimizdeki kararlılığımızın altını çizmek için 2013’ün ilk mesai gününde ülke genelinde işyerlerine serbest kıyafetle giderek sivil itaatsizlik göstermiştik. 9 Ocak 2013’te ise milletin desteğini de yansıtacak ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasını başlatmıştık. Yoğun teveccühün olduğu imza kampanyamızın 81 ildeki stantlarına ilçelerden açılan stantlar da ekleniyor.

Şube ve temsilciliklerimiz vasıtasıyla açtığımız stantlardan, işyeri temsilcilerimizce kurumlardan ve www.ozgurlukicinonmilyonimza.com sitesi üzerinden toplanacak imzalar bir ay sürecek kampanyanın bitiminde Başbakanlığa sunulacak. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen