Haber
2014-03-03 06:45:22
Özgürlük ve Ekmek Konusunda Büyük Kazanımlar Elde Ettik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, sendikanın temelini özgürlük ve ekmeğin oluşturduğunu ifade ederek, “Çok şükür, bu iki konuda da çok büyük kazanımlar elde ettik. Bu iki madde bizim olmazsa olmazımızdır. Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi kolay olmadı. Ciddi mücadeleler sonucunda bu haklar geri kazanıldı” dedi.

 

Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ve Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ile birlikte Eğitim-Bir-Sen Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye şubelerinin gerçekleştirdiği genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantılarına katıldı.



 

Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğu 1992 yılından bugünlere kolay gelmediğini belirten Özer, “28 Şubat sonrası toplumda kaos ortamı oluşturuldu. İnanan insanlara çok acılar çektirildi. Yeni bir ülke, yeni bir millet oluşturulmaya çalışıldı. 28 Şubat’ta yapılan Milli Güvenlik Kurulu kararları direkt eğitim ile alakalıydı. ‘İmam hatiplerin orta kısımları kapatılmalıdır, kesintili eğitim kesintisiz hale getirilmelidir, meslek liselerine üniversite sınavlarında katsayı getirilmelidir, eğitim bu maddelere göre dizayn edilmelidir.’ Bunlar MGK kararlarından bir kaçı. Görüldüğü üzere eğitim üzerinden yeni bir millet oluşturmaya çalıştılar. O günlerde her şeyimizi elimizden alarak topyekûn savaşa girişmişlerdi. Bunu ben söylemiyorum, o zamanın gazeteleri böyle manşet atmışlardı. 2002 yılında millet bu zulme dur dedi” şeklinde konuştu.

 

28 Şubat sürecinde gasp edilen hakların Eğitim-Bir-Sen’in mücadelesi sonucu geri alındığını, çok önemli kazanımlar elde edildiğini kaydeden Özer, şöyle konuştu:



 

“Kamuda kılık-kıyafet serbestliği ile bu kazanımları taçlandırdık. Biz sendikamızın temelini iki madde üzerine oturttuk: Özgürlük ve ekmek. Çok şükür her iki konuda da çok büyük kazanımlar elde ettik. Bu iki madde bizim olmazsa olmazımızdır. Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi kolay olmadı. Ciddi mücadeleler sonucunda bu haklar geri kazanıldı. 12 milyon 300 bin imza ile millet ‘artık yeter’ dedi.”

 

 

Kazanımlarımızı İtibarsızlaştırmaya Çalışanlara Fırsat Vermeyelim

 

Özer, üyelerinin hak ve taleplerinin takipçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, sendikanın uç beyleri ve kılcal damarları olan işyeri temsilcilerine, Eğitim-Bir-Sen’in zirvedeki yerinin muhkem hale getirilmesinde büyük iş düştüğünü dile getirdi.

 

Bu yılki toplu sözleşme ile alınan zammın, Özal ve Erbakan’dan sonra yapılan en iyi zam olduğuna dikkat çeken Özer, “175 TL taban aylığa zam demek, artı 5 bin 250 TL emekli ikramiyesi demektir. Kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışanlara asla fırsat vermeyelim. Yıllarca yetkili sendika olarak kamu çalışanlarını toplu görüşmelerde temsil edenler bir kazanım dahi sağlamazken, 2 yıldır yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturan Eğitim-Bir-Sen’in eğitim çalışanları adına elde ettiği kazanım sayısı 18. Özlük haklarında da en büyük kazanımlara Eğitim-Bir-Sen imza atmıştır” ifadelerini kullandı.

 


 

Yardımların ya Öncüsü ya da Paydaşı Olduk

 

“Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak dünya mazlumlarına yapılan yardımların ya öncüsü ya da paydaşı olduk” diyen Ahmet Özer, şunları söyledi:

 

“Biz kendimizi coğrafyamızla sınırlamıyoruz. Dünya mazlumlarına yardım elimizi uzatıyoruz. Arakanlı yetim çocuklar için Bangladeş’te Mehmet Akif İnan Külliyesi’nin temelini attık, inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sel felaketi yaşayan Filipinler’e de yardım kampanyası başlattık. Kısacası, biz bütün dünya mazlumlarına kucak açan bir teşkilatız. Bu teşkilatın birer üyesi olarak ne kadar övünseniz azdır.  Son olarak, Suriyeli savaş mağdurları için başlattığımız ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyasıyla katil Esed zulmüne uğrayan kardeşlerimize yardım ulaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.”

 

Yağcı: Sendikacılık Küçük Bir Alana Hapsedilmemelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, sendikacılığın yalnızca işyeri örgütlenmesiyle sınırlı tutulmasına, küçük bir alana hapsedilmesine razı olmadıklarını belirterek, küresel düşündüklerini ve yerel davrandıklarını ifade etti.

 

Temsil ettikleri topluluğun görüş ve düşüncelerini hayata yansıtmanın en önemli hedefleri olduğunu dile getiren Yağcı, “Teşkilatımız da bizden bunu bekliyor. Diğer paydaş kuruluşları da içine alacak şekilde, açık bir toplumsal projeyi de içeren anlayışımız bize tarihi bir misyon yüklemektedir. Onun için teşkilat olarak bizim, herkesin saygı duyacağı amaçlarımız, makul ve kabul edilebilir hedeflerimiz vardır. Bu amaçlara ulaşmak için gerçekleşebilir programlar belirleyerek hedefe yürüyen bir teşkilatız. Bir teşkilatın bunları yapabilmesi için örgüt üyelerini harekete geçirebilecek başarılı bir geçmişten beslenmesi gerekir. Biz bu zengin geçmişe sahibiz” diye konuştu.


 

Menfaatçiliğin, bencilliğin ve sekülarizmin kalplerde din haline geldiği bir modern dünyada, eğitimciler olarak yeni nesillere ideal aşılamaları gerektiğini vurgulayan Teyfik Yağcı, karakter eğitiminin eğitimcilerin yoğun gayretleriyle amacına ulaşacağını ifade ederek, idealciliğin en önemli fidanlığının okullar olduğunu, bu fidanların bahçıvanlarının ise öğretmenler olduğunu kaydetti.

 


 

Beyhan: Gençleri Genç Memur-Sen’in Faaliyetleriyle Buluşturmak İstiyoruz

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Türkiye genelinde teşkilatlanma sürecini tamamladıklarını belirterek, “Medeniyet değerlerimiz ekseninde inşa ve ihya sürecini başlatmış bulunuyor ve bir disiplin dairesi içerisinde faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Teşkilatımızdan, üniversite, ortaöğretim ve kamudaki gençlerimizi Genç Memur-Sen’in faaliyetleriyle buluşturmasını istiyoruz” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen