Haber
2011-11-28 06:28:45
Özlük ve Özgürlük Mücadelemizi Birlikte Yürütüyoruz

Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin gerçeklestirdikleri toplantilara katilarak, üyelerimizle biraraya geldi. Gündemdeki konularin ve egitim çalisanlarinin sorunlarinin ele alindigi toplantilarda, yapilacak çalismalara iliskin istisarelerde bulunuldu.

 

Konya Subemiz, istisare toplantisini Genel Sekreterimiz Ahmet Özer’in katilimiyla Alaaddin Kültür Merkezi’nde yapti.

 

Egitim çalisanlarinin sorunlarinin ele alindigi toplantida konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, özlük ve özgürlük mücadelelerini birlikte yürüttüklerini söyledi. Insan merkezli sendikacilik yaptiklarini, insani özne olarak gördüklerini, gasp edilen haklarin geri alinacagini belirten Özer, “Haksizliga karsi sessiz kalmadik, kalmayacagiz. Egitim çalisanlarinin magduriyetinin giderilmesi için, sonuç alincaya kadar, yetkililer nezdinde girislerimizi sürdürecegiz” dedi.

 

Egitimcilerin verdikleri destegi ve kendilerine olan güvenlerini bosa çikarmayacaklarini kaydeden Özer, Milli Egitim Bakanligi ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile sürekli diyalog içerisinde olduklarinin altini çizerek, Toplu Sözlesme Kanunu çikarilmadan önce her türlü baskiyi yapip hak zayiatina izin vermeyeceklerini vurguladi.

 

Ek ödemede ögretmen ve ögretim elemanlarina yapilan haksizligin giderilmesi için girisimlerinin devam ettigini dile getiren Özer, ögretmenleri ve akademik personeli ek ödeme disarinda tutmanin hakli hiçbir gerekçesinin olamayacagini ifade ederek, yetkililere, bu yanlistan bir an önce dönmeleri çagrisinda bulundu.

 

Ögretmenler Günü’nün, darbe ürünü olan 24 Kasim günü degil, 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü olmasini istediklerini söyleyen Özer, ögretmene verilen degerin sözde kalmamasi gerektiginin belirtti. Egitimcilerin, ‘En kutsal meslek olan ögretmenlik’ ibaresiyle baslayan cümlelere karinlarinin tok oldugunu kaydeden diyen Özer, ögretmene rotasyonun direkten dönmesine vesile olduklarini ve ek ödeme magduru olan ögretmenler için mücadelelerinin devam ettigini ifade etti.

 

Ek ödeme sorunuyla ilgili üç taslak öneri sunduklarini açiklayan özer, bunlardan birisinin hayata geçirilmesini hükümetten istediklerini bildirerek, bu öneriyi, hayata geçince, kamuoyuyla paylasacaklarini söyledi.

 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun nasil olusacagi ile ilgili bir soruya, Özer, “Bu, bizim için çok önemlidir. Bunun, memurlarin lehine sekillenmesi gerektigi yönünde çabamizin oldugunun bilinmesini istiyoruz” seklinde konustu.

 

Selvi: Hakli Taleplerimiz Her Platformda Dile Getirmeye Devam Edecegiz

Konya Sube Baskanimiz Latif Selvi, Türkiye’nin en büyük subesi olarak, birlikte yola çiktigi arkadaslariyla, memurlarin haklarinin savunucusu olduklarini ve bu ugurda kirmadan dökmeden, hakli taleplerini her platformda dile getireceklerini kaydetti.

 

Selvi, yeni anayasa yapiminda da, referandumda verilen destegin aynisinin verilmesi gerektigini, bu cihette, memurlarin haklarinin korunmasi gerektigi yönündeki görüslerini dile getirdi.

 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Ankara 4 No’lu Subemizin Kizilcahamam Asya Termal Otel’de yaptigi divan toplantisina katildi.

 

Bilgin: Egitim Çalisanlari Sahipsiz Degildir

Toplantida bir konusma yapan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, egitim çalisanlarinin sahipsiz olmadigini ifade ederek, egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümü ve haklarini alma noktasinda güvenecekleri tek adresin Egitim-Bir-Sen oldugunu söyledi. Bilgin, “Yasanan son gelismeler karsisindaki tutumumuz bunu bir kez daha ispat etmistir” dedi.

 

Olumsuzluklari bertaraf etmenin ve sorunlari çözmenin, hak gaspinin önüne geçmenin tek yolunun birlikte mücadele etmekten geçtigini belirten Bilgin, “Türkiye’de degisim ve dönüsümün öncüsü bu teskilattir” ifadesini kullandi.

 

“Millet adina büyük bir sorumluluk tasidigimizin bilincinde olmaliyiz” diyen Murat Bilgin, genel yetkili sendika olarak, egitim hizmet kolundaki sorunlari toplu sözlesme masasina tasiyarak, bunlari çözmek için gayret sarf edeceklerini kaydetti.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Egitim-Bir-Sen’in büyük ve güçlü bir aile oldugunu söyleyerek, üyelerinden aldiklari gücü onlar adina kazanima dönüstürdüklerini dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen