Haber
2009-08-24 07:19:37
Özür Durumuna Bagli Atama ve Yer Degistirmede Ek Yerlestirme Hakki Verildi

Geçen hafta Bakanlik yetkilileriyle yaptigimiz görüsmede, ögretmen- lerin özür durumuna bagli yer degistirmede yasandigi sorunlari aktarmistik.

 

Bu görüsmemiz üzerine, 2009 yili içinde her hangi bir nedenle il içi ve iller arasi yer degistiren ögretmenlerden, daha sonra özür durumu olusanlarin özür durumuna bagli yer degistirme ve yeniden atama yoluyla atamasi yapilmis, daha önce adayligi kalkmis ögretmenlerin bir yil çalisma sarti aranmaksizin özür durumuna bagli yer degistirme isteginde bulunmalari saglanmisti.

 

Ayrica sözlesmeli ögretmenlerin iller arasi yer degistirmeleri için ek yerlestirme hakkinin verilmesini de talep etmistik. Bakanlik, yazili talebimizden sonra sözlesmeli ögretmenlerin de özür durumuna bagli yer degistirmeleri için ek yerlestirme imkani verdigini açikladi.

 

Bakanligin açiklamasinda söyle denildi:

“Bakanligimiza bagli resmî egitim kurumlarinda sözlesmeli ögretmen olarak görev yapanlarin 28 Temmuz-04 Agustos 2009 tarihleri arasinda, kadrolu ögretmenlerin ise 10-21 Agustos 2009 tarihleri arasinda il içi ve iller arasi özür durumuna bagli yer degistirme basvurulari elektronik ortamda alinmis, ilgili birimlerce degerlendirilerek onaylanmis, görevlendirme ve atama sonuçlari Bakanligimizin http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulmustur.

 

2009 Yili Yaz Tatili Dönemi Ögretmenlerin Özür Durumuna Bagli Yer Degistirme Kilavuzu hükümleri çerçevesinde, kadrolu ve sözlesmeli ögretmenlerimizden yukarida belirtilen tarihler arasinda basvuru yapamayan, basvuru yaptigi hâlde atamasi/görevlendirmesi yapilamayanlarla özür durumlari son basvuru tarihinden sonra olusanlarin iller arasi yer degistirmeleri tekrar degerlendirilmek üzere 25-31 Agustos 2009 tarihleri arasinda http://ilsis.meb.gov.tr adresinden ek atama/görevlendirme basvurulari alinacaktir. Daha önce basvuru yapmis ve belgelerini teslim edip atamasi/görevlendirmesi yapilmamis olanlar, sadece tercihlerini yenileyerek onay sürecini takip edeceklerdir. Basvurular, 25-31 Agustos 2009 tarihleri arasinda elektronik ortamda alinacak, 31 Agustos 2009 Pazartesi günü degerlendirilecek, ayni gün görevlendirme/atamalar yapilarak sonuçlari Bakanligimizin http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktir.”  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen