Haber
2009-08-19 07:19:36
Özür Durumuna Bagli Atama ve Yer Degistirmede Ek Yerlestirme Hakki Verilsin

Sözlesmeli ögretmenlerin büyük bir kismi 2006 yilindan beri özür durumu nedeniyle yer degistirme ve karsilikli yer degistirme talepleri karsilanmadigindan magduriyet yasamaktadir. Söz konusu magduriyetlerin giderilmesi için Bakanliga yazi göndererek, su taleplerde bulunduk:  

Sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirme talepleri, ‘sözlesmeli ögretmenler için bos pozisyon olmadigi’ gerekçesiyle kabul edilmemektedir. Agustos ayinda son kez sözlesmeli ögretmenlerin atamasi yapilacagindan, mevcut sözlesmeli ögretmenlerin hakkaniyet ilkesi geregi ve yillardir meydana gelen magduriyetler sebebiyle özür durumuna ve istege bagli yer degistirme taleplerinin dikkate alinmasi zorunlulugu dogmaktadir. Bu sebeple, öncelikle mevcut sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna ve istege bagli yer degistirme taleplerinin gerçeklestirilmesi, bilahare bos pozisyonlar belirlenerek son defa alinacak sözlesmeli ögretmenlerin atamasinin yapilmasi yönünde ek yerlestirme imkâninin taninmasini saglamak üzere düzenleme yapilmalidir.

 

Bakanlar Kurulu’nun 29 Mart 2009 tarih ve 14799 sayili karari ile Sözlesmeli Personel Çalistirilmasina Iliskin Esaslarda yapilan degisikligin Ek 3. maddesinin (a) bendinde, “Kurumun hizmet icaplari dikkate alinarak, ayni unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözlesmeli personelin kurum içi karsilikli yer degistirme talepleri, pozisyonunun vizeli oldugu birimde fiilen en az bir yil çalismis olmalari sartiyla yerine getirilebilir” seklinde düzenleme yapilmistir. Buna istinaden, Agustos ayinda son kez sözlesmeli ögretmen alimi yapilacagi hususu da dikkate alinarak, sözlesmeli ögretmenlerin karsilikli yer degistirmelerine imkân saglamak üzere gerekli düzenleme yapilmalidir.

 

 Ilgili yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen