Haber
2014-12-25 06:52:41
Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin 2015 yılı Ocak ayı il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme duyurusunu yayımladı.

 

Duyuruya göre;

 

Birinci aşama başvurular 5-9 Ocak 2015 tarihleri arasında ikinci aşama başvurular ise 12-15 Ocak 2015 tarihleri arasında alınacak atamalar 19 Ocak 2015te yapılacak ve ilişik kesme işlemleri 23 Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılacak.

 

Hizmet süresinin hesabında 28 Şubat 2015 tarihi esas alınacak.

 

Öğretmenlerden sağlık özrü hariç, devlet memurluğunda ve öğretmenlikte adaylıklarının kaldırılmış veya 28 Şubat 2015 tarihi itibarıyla kaldırılabilecek durumda olma şartı aranacak.

 

Eş durumu özründe 3 yıl şartı duyuruya konu yer değişikliği işlemlerinde aranmayacak. Mevcut öğretmen atama ve yer değişikliği yönetmeliği kapsamında son iki yılda 360 gün sigortalı olma şartı aranmaya devam edilecek.

 

(Bakanlık öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmelik taslağında -çerçeve yönetmelikte yer alan hükmü gerekçe göstererek- yer değişikliğinde 3 yıl sigortalılık şartını öngörmüş olsa da yönetmelik değişikliğinden önce özür durumu yer değişikliği işlemlerini mevcut yönetmelik hükümlerine göre yürütmekle yerinde bir karar almıştır. Sendikamız tarafından açılan dava gibi çerçeve yönetmeliğin ilgili hükmüne karşı açılan dava, Danıştay’da halen derdesttir. Bakanlığın yönetmelik taslağının, bu hüküm yönüyle taslak olarak kalmasını umuyoruz.)

 

Yurt dışında görevli öğretmenler ile aylıksız izinli olan öğretmenler en geç 28 Şubat 2015 tarihine kadar göreve başlamak kaydıyla başvuru yapabilecek.

 

2014 Aralık ayında alan değişikliği yapan öğretmenlerden özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunacaklar 5 Ocak 2015 tarihine kadar ilişik kesme ve başlama işlemlerini tamamlayabilecek.

 

Öğretmenler en fazla 40 eğitim kurumu tercihinde bulunabilecekler, istemeleri halinde 41 inci tercihte de bulunabilecekler.

 

Sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmelerde yürürlükte olan Öğretmen Atama Yönetmeliği hükümlerinin yanı sıra Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik hükümlerindeki şartları sağlayanların da başvuruları kabul edilecek, bir başka deyişle her iki Yönetmelikte aranan şartlardan sadece birisini taşıması halinde öğretmenler sağlık durumu özrüne bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

 

(Bu kapsamda söz konusu Çerçeve Yönetmelikteki hükümlerin özür durumundan yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenler lehine yorumlanması gerekmekte olup bu tür bir uygulama muhtemel davaları da önleyecektir.)

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen