Haber
2012-06-22 07:31:17
Özür Durumuna Bagli Yer Degistirme Kilavuzuna Açmis Oldugumuz Davanin Sonucuna Itiraz Ettik

Aralik 2011 “Ögretmenlerin Es Durumu Özrüne Bagli Yer Degistirme Kilavuzu”nda eksik ve hukuka aykiri düzenlemelerin iptali ve bu düzenlemelerin dayanagi olan 14.09.2011 tarih ve 28054 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan 652 sayili Millî Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin 3. fikrasinin son cümlesi hükmünün Anayasa’ya aykiriligi iddiasiyla Anayasa Mahkemesi’ne iptal davasi basvurusunda bulunulmasina karar verilmesi talebiyle Danistay’da açtigimiz davada, Danistay Tetkik Hakimi ve Danistay Savcisi’nin yürütmenin durdurulmasi gerektigi yönündeki olumlu görüsüne ragmen, yürütmeyi durdurma talebimiz Danistay 2. Dairesi tarafindan reddedilmistir.

Dava dilekçemizde;

-Es durumu özrü disinda “saglik durumu özrü”ne yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-Es durumu özrü disinda “ögrenim durumu özrü”ne yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-Es durumu özrü disinda “olaganüstü hallere bagli özür durumuna”na yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-Iller arasi es durumu özrüne bagli yer degistirmeler disinda “il içi es durumu özrüne bagli yer degistirmeler”e yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-“3. Es Durumu Özrü” baslikli “1. Kimler Basvurabilecek” kisminda sayilanlar disinda esi, 506 sayili Kanun’un 20. maddesine göre, “bankalar için kurulmus özel emeklilik sandigi”na tabi olarak çalisanlara; esi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ve benzeri kurumlarda çalisanlara ve esi emekli olan ögretmenlere yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-“2. Genel Hükümler”in birinci, ikinci ve üçüncü cümlesi ile “2.3. Basvuru Sartlari”nin baslangiç kisminda yer alan “31 Aralik 2011” ibaresinin öncelikle yürütmesinin durdurulmasi ve devaminda iptali ile bu düzenlemelerin dayanagi olan 14.09.2011 tarih ve 28054 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan 652 sayili Millî Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesi 3. fikrasi, son cümlesi hükmünün Anayasa’ya aykiri oldugu iddiasiyla, Anayasa Mahkemesine iptal davasi basvurusunda bulunulmasina karar verilmesini talep etmistik.

Danistay 2. Dairesi, Danistay Tetkik Hakimi ve Danistay Savcisi’nin yürütmenin durdurulmasi gerektigi yönündeki olumlu görüsüne ragmen, 2011/12127 Esas Sayili karariyla yürütmenin durdurulmasi talebimizi reddetmistir. Danistay Idari Dava Daireleri Kurulu’nun hukuka uyarligin gerçeklesmesini saglayacak bir karar verecegi inanciyla bu karara itiraz ettik.

Egitim-Bir-Sen olarak, gerekli mücadeleyi bundan sonra da ayni hassasiyetle sürdürmeye devam edecegiz. 

PDF olarak Görüntülemek için   1.Sayfa  |  2.Sayfa

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen