Haber
2011-08-06 07:24:11
Pakistan’daki Emek Örgütleriyle Dayanisma Protokolü Imzaladik

Saraybosna’daki emek ve sivil toplum örgütleri ile yaptigimiz görüsmelerden sonra simdi de Pakistan’daki sivil toplum örgütleriyle görüsmeler yaparak, dayanisma protokolü imzaladik.

 

Pakistan’da Federal Colloges Teachers Association Islamabad ve C.D.A Mazdoor Union Islamabad sendikalarinin yöneticileri ile Islamabad’da biraraya gelerek görüs alisverisinde bulunduk ve ortak egitim faaliyetleri yaparak sendikal deneyimleri paylasmak, seminer, konferans ve panellerde sendika temsilcilerini karsilikli olarak davet ederek bilgi paylasimini saglamak, uluslararasi toplantilar yaparak sorunlara ortak çözümler bulmak, sendika uzmanlari arasinda isbirliginin yapilmasini saglamak ve danismanlik alaninda çalisma gruplarini olusturmak; ülke insanlarinin kültürel olarak birbirlerini yakindan tanimlarini saglayacak çalismalar yapmak, birlikte sendikal projeler hazirlamak ve bu projelerde partner olmak üzere dayanisma protokolü imzaladik.

 

Protokolü, Federal Colloges Teachers Association Islamabad adina Genel Sekreter Syed Zahid Ali Shah, C.D.A Mazdoor Union Islamabad adina Genel Sekreter Muhammed Yasin, Egitim-Bir-Sen adina ise, IHH 2011 Ramazan Yardimlari dolayisiyla Pakistan’da bulunan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin imzaladi.

 

C.D.A Mazdoor Union Islamabad Genel Sekreteri Muhammed Yasin, imza töreninde yaptigi konusmada, Türkiye’deki sendikalarin yöneticilerini Pakistan’da, Islamabad’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, “Türkiye’deki sendikalarla dayanisma, bilgi ve birikimlerimizi paylasmak istiyoruz” dedi.

 

Federal Colloges Teachers Association Islamabad Genel Sekreteri Syed Zahid Ali Shah ise sunlari söyledi: “Sendikacilik noktasinda Türkiye’deki sendikalardan ögreneceklerimiz var. Dayanisma protokolü imzalamaktan dolayi mutluyuz.”

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, sorun degil, çözüm odakli sendikacilik yaptiklarini ifade ederek, “Salt tenkit degil, ayni zamanda teklif üreten, olaylara akademik bakis açisiyla bakan yönümüzle, yaptigimiz nitelikli çalismalarla diger sendikalardan ayriliyoruz. Sendikaciligi iyilikleri artirmanin ve kötülükleri engellemenin izdüsümü olarak algiliyoruz. Hak ve özgürlük mücadelesini sendikaciligimizin merkezine koyuyoruz” seklinde konustu.

 

 

Memur-Sen Konfederasyonu olarak 515 bin üye ile Türkiye’nin en büyük konfederasyonu, Egitim-Bir-Sen olarak 200 bin üye sayisiyla Türkiye’nin en büyük sendikasi olduklarini kaydeden Yalçin, sözlerini söyle tamamladi:

“Fikirde bir olanlar eylemde bir olmadikça gerçek kurtulus gelmeyecektir diyen Pakistan Milli Sairi Muhammed Ikbal’in fikirde bir olanlari eylemde bir olmaya davet eden sözü, bugünkü birlikteligimizin en iyi ifade biçimidir. Dayanismak üzere niyetlerimizi imza altina aliyoruz. En kisa sürede kendilerini Türkiye’de agirlamak istiyoruz.”

 

Bu arada, sendikal dayanisma saglamak, sorunlara ortak çözümler üretmek; çalisanlarin ekonomik ve sosyal kazanimlarini artirmak amaciyla Islamabad’da sendikalarla imzaladigimiz dayanisma protokolü Pakistan basininda genis yer buldu.

 

Uluslararasi Saraybosna Üniversitesi’nin davetlisi olarak 29 Haziran-2 Temmuz 2011 tarihleri arasinda gittigimiz Bosna Hersek’te 19. Baskanlar Kurulu’nu yapmis, ayrica Saraybosna’daki emek ve sivil toplum kuruluslari ile görüserek, dayanisma ve isbirligi yapma yönünde karar almistik.

 

 Pakistan basininin genis yer verdigi görüsme haberlerine dair küpürleri görmek için tiklayiniz

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen