Haber
2011-12-09 06:28:48
Pasalar Derste Ögretmen Adaylari Bosta Diyen Tarihçiler, Sendikamizi Ziyaret Etti

Atamasi Yapilmayan Tarih Ögretmenleri Platformu, Milli Güvenlik dersinin kendilerine verilmesi için Milli Egitim Bakanligi önünde yapacaklari eylem öncesi sendikamizi ziyaret ederek Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ile görüstü.

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer atanamayan tarih ögretmenlerinin yaptigi ziyarette Milli Güvenlik derslerinin, sivil ögretmenlerle degil de subaylar tarafindan ve üstelik üniformalariyla veriliyor olmasini, hem pedagojik açidan hem de okulda çalisan tüm personelin tedirginlik yasamasi bakimindan dogru bulmadigini söyledi.

Özer, “Türkiye ve dünyadaki onca degisime ragmen derslerin hala ayni biçimde, ayni müfredatla isleniyor olmasi, militarist zihniyetin bilinçlerimiz üzerindeki ipotekten vazgeçmek istememesinden baska bir sey degildir. Yillardan beri devam eden bu uygulamanin amaci sadece Milli Güvenlik Dersi vermek degil, toplumu hizaya getirmenin alt yapisini olusturmaktir. Ergenekon sorusturmasi iddianamelerinde ve bugün gazetelere yansiyan haberlere de bakildiginda, ögretmen adaylari bosta gezerken ders bahanesiyle okullara gelen pasalarin personeli fisledigini ögreniyoruz. Egitim sistemindeki bu tip uygulamalar egitim süreçlerinin sivillesmesinin, dolayisiyla toplumun sivillesmesinin önünde ciddi bir engel olarak durmakta; egitimin sivil kafalar ve beyinler yetistirmesini engellemektedir. Egitim sistemini, bu soguk savas ve cunta kalintisi ‘Milli Güvenlik’ garabetinden bir an önce kurtararak, hem içerik bakimindan hem yapisal bakimdan hem de uygulamalar bakimindan sivillestirmek zorundayiz. Tarih ögretmenleri, okullarinda Milli Güvenlik dersi müfredatinin, yaklasik yüzde 80’inin egitimini almalari ve yillardir issiz kalmis olmalari nedeniyle bu dersi, isi olan; ama bu konuda hiçbir egitimi olmayan pasalardan, daha fazla hak etmektedir” dedi.

“Artik herkes isini yapsin; asker askerligini, sivil sivilligini, ögretmen ögretmenligini, egitimci egitim isini yapsin.” seklinde konusan Özer; bu durumun, herkesi su andan daha saygin kilacagini; ögretmenin okulda, askerin kislada, doktorun hastanede, mühendisin fabrikasinda saygin olacagini ve herkesin isini yapmasi gerektigini belirtti.

Tarih ögretmenleri de ziyarette, Milli Güvenlik Dersi, pedagojik egitim ve yillarca Milli Güvenlik Dersi müfredatina yakin dersler almis olmamiz nedeniyle en iyi kendileri tarafindan verilecegini belirterek; Avrupa Birligi’ne uyum sürecinin tamamlanmasi için okullarin sivillesmesi gerekliligi, 18.Milli Egitim Surasi’nda Milli Güvenlik derslerinin sivil ögretmenlere verilmesi kararinin alinmis olmasi ve hükümetin yayimlamis oldugu 15 maddelik eylem planinda, liselerde okutulan Milli Güvenlik derslerine giren askerlerin, bu görevine son verilecegi kararinin alinmis olmasi gibi nedenlerle Milli Güvenlik Dersi’nin tarih ögretmenleri tarafindan verilmesi gerektigini, 10 binin üzerinde tarih ögretmeni issiz dolasirken pasalarin derse girmesinin, kendilerini daha da üzdügünü söyledi. Ögretmenler, Milli Güvenlik Dersi’nin tarih ögretmenlerine verilmesi halinde her yil ortalama 150, 2011’de ise 127 olan kadro sayilarinin artacagini;  toplamda da 1.689 tarih ögretmeninin kadroya kavusacagini belirtti.

 

Seslerini duyurmak için eylem karari alan ‘Atamasi Yapilmayan Tarih Ögretmenleri Platformu’ üyeleri son olarak, bu konuyu Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer ile görüsmeye kararli olduklarini söyledi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen