Haber
2013-03-16 06:37:26
Pazartesiden İtibaren Yönetmeliği Yok Sayacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Pazartesi’den itibaren Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ni yok sayarak, devlet dairelerinde sivil kıyafetle görev yapmaya başlayacaklarını söyledi.

Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunarak, “12 milyon 300 bin imza, dilekçe önünüzde. Bu 82 model kılık kıyafet yönetmeliği şablonunu kaldırdığınızda hiçbir yasakçı sesini çıkaramayacaktır” dedi.

Gündoğdu, Memur-Sen Eskişehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konferansında yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarına kılık-kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattıkları ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettiklerini hatırlattı.

Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın genel başkanlarıyla bir karar aldıklarını ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:

“18 Mart Pazartesi gününden itibaren; Anayasa’ya, evrensel hukuka aykırı, kadınların ayakkabısının topuk boyunu belirleyen, neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışan, erkeklerin bıyık biçimine, favorilerine, giydiği kumaşın cinsine karışan 82 model darbe ürünü bu yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Pazartesi’den itibaren bu yönetmeliği yok sayarak, devlet dairelerinde sivil kıyafetle görev yapmaya başlayacağız. Ardından da bu yönetmeliğin kaldırılış haberini bekleyeceğiz. Bu kararımızın, kuruluş ve kurtuluş şehrimiz Eskişehir’den ilk duyurusunu yapmış olalım.”

“Türkiye’de eş kontenjanından kadın olgusu var” diyen Gündoğdu, “Yani başörtülü kadın, cumhurbaşkanı eşi, başbakan eşi, milletvekili eşi, memur eşi olabilir ama bu örtüsüyle bunların kendisi olamaz. Eğitim, çalışma ve siyaset hakkı kutsaldır. Ama bu, başörtülü kadına yasaklanmıştır. Halbuki, biz 80 yıl önce kadına seçme-seçilme hakkını vermişiz. Bugün ne giyeceğine karışma hakkını kendimizde görüyoruz. Bu ucube yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Bu millet, 12 Eylül 2010 referandumunda anayasa değişikliği yapmıştır. Şimdi bu anayasal ve yasal dayanağı olmayan yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Devlet Dairelerinde Namaz Kılacak Yerler İstiyoruz

Medeniyet değerleriyle sendikacılık yapmanın, ben merkezli değil biz merkezli olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Biz kamu çalışanlarının hem ekmeğinin büyümesini hem de özgürlüklerinin genişlemesini esas alarak sendikacılık yapıyoruz” ifadesini kullandı. Gündoğdu, 1 Ağustos tarihinde yapılacak olan toplu sözleşmede, başta 4/C kadrosuyla çalışan kamu görevlileri olmak üzere kalan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, ek ödeme, eğitim öğretim tazminatı ve yüzdelik zamlar gibi konuları da çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

Diğer memur konfederasyonları tarafından, milli güvenlik dersi, andımız ve karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, din eğitiminin verilmesi gibi konularda öneride bulundukları için eleştirildiklerini dile getiren Gündoğdu, “Devlet dairelerinde isteyenler için namaz kılma yerleri de istiyoruz. Bunu da Memur-Sen’i anlatan kitaba ekleyin” diye konuştu.

Memur-Sen olarak 121 bin liraya Bangladeş’te 5 bin metrekarelik arsa aldıklarını, bu arsa üzerine Arakanlı 200 yetim için Mehmet Akif İnan’ın adını verecekleri yetimhane, ilkokul ve meslek lisesi yaptıracaklarını aktaran Gündoğdu, Suriyeli sığınmacılar için de “Bir bez, bir mama” kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Altınkaynak ve üyeler katıldı.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Eskişehir programı çerçevesinde Vali Kadir Koçdemir’i de makamında ziyaret etti. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen