Haber
2015-01-05 06:52:54
Peygamberimizin Örnek Hayatı Yol Haritamız Olmaya Devam Edecek

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Peygamber Efendimizin örnek hayatının insanlık için  her zaman yol haritası olmaya devam edeceğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No’lu Şube, Mevlit Kandili dolayısıyla Mamak Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Demetevler Öz Elif Camii İmam Hatibi Mustafa Orhan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Levent Köse yaptı.

 

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Mekke’nin fethinden ve Peygamber Efendimizin hayatından kıssalar anlatarak, gecenin anlamına uygun yaşanması gerektiğini söyledi.



 

Hz. Muhammed’in (SAV) dünyayı teşrifleriyle insanlığın yeniden doğuşunun gerçekleştiğini, karanlıkların aydınlandığını ifade eden Özer, “Kur’an ahlakını hayatına şiar edinen Peygamberimizin örnek hayatı insanlık için  her zaman yol haritası olmaya devam edecektir. Bizlere düşen ise, ‘En hayırlınız, ahlakça en güzel olanınızdır’ diyen son peygamberin bu mirasına sahip çıkmak, şefkatine mazhar olmak ve ahlakına talip olmaktır. Bu, her Müslüman için ulaşılması gereken  nihai bir  hedef olmalıdır” dedi.

 

‘Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen’ Peygamberimizin hayatının, her Müslüman’ın uygulaması gereken örneklerle dolu olduğunu kaydeden Özer, “Peygamberimiz, bu  ilkeler  ışığında İslam dinini insanlığa anlatırken, seçkin kişiliği ve güzel ahlakı ile bütün insanlığa örnek olmuş, insanlığa en güzel  ahlak ilkelerini miras olarak bırakmıştır” şeklinde konuştu.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) ‘güzel ahlak’ noktasında bir zirve olduğunu vurgulayan Ahmet Özer, insanlık tarihinin Peygamberimizin tek bir çirkin sözüne veya davranışına şahitlik etmediğine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin sözleriyle, eylemleriyle, işaretleriyle bütün insanlığın kıyamete kadar yararlanacağı bir yol haritası sunduğunu dile getirdi.

 


 

Yalçın: Huzuru Bulmak İçin Huzura Durmak Şart

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, günümüz insanının buhran içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Günümüz insanı, modern çağın yeni tapınakları olan AVM’lerde huzur arıyor. İnsanlık huzura durmadan huzuru bulacağı inancındadır. Geçmişe nazaran daha fazla imkanlara sahibiz ama daha az mutluyuz. Önceliklerimiz değişmiş, ahlak sorunu her türlü sorunun önüne geçmiş durumdadır. İnsanlığın, âlemlere rahmet olarak, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen peygamberimizi izlemesi gerekiyor. Müslümanlar olarak izlediğimiz ve özlediğimiz Peygambere layık ümmet olmak gibi bir sorumluluğumuz var” diye konuştu.

 

“Sendikacılıkta varlığımızın nedenini, iyilikleri önermek ve kötülükleri önlemek olarak açıklıyoruz” diyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Hz. Peygamberin, ‘Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin, yetmezse diliyle düzeltsin, onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğzetsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir’ hadis-i şerifini rehber edinen ve kötülük varsa diliyle müdahale eden örgütlü kitle olmayı hedefleyen Eğitim-Bir-Sen’in temel ilkelerinde güzel ahlakın en güzel örneği olan Hz. Muhammed’in (SAV) ilkeleri vardır.”



 

Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ersan Özten, Peygamberimizin doğumu ve doğduğunda gerçekleşen mucizelere, bu gecenin anlam ve önemine değindi.



 

İHH Ankara Yetimler Sorumlusu Orhan Demirel ise, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”  projesi hakkında kısa bir bilgi verdi.




 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ahmet Altınsoy, 4 No’lu Şube Başkanı Tekin Korku ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda katılımcılara ‘Hz. Muhammed ve Hayatı”  kitabı hediye edildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen