Haber
2011-06-13 07:23:40
Programlara Genel Yetki Coskusu Damgasini Vurdu

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, piknik programlarinda üyelerimizle biraraya geldi.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ise, Tuzla Ilçe Temsilciligimizin düzenledigi ‘Yetki Söleni’ne katildi. Yogun katilimlarla gerçeklesen programlara, genel yetki coskusu damgasini vurdu.

 

Bolu Subemizin Gölcük’te verdigi piknige katilan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, üyelerinden aldiklari gücü onlar adina kazanima dönüstürmek için kullandiklarini ifade ederek, “Yaptigimiz çalismalar ve egitim çalisanlari adina elde ettigimiz kazanimlar büyük bir teveccühle karsilanmis ve bu teveccüh, 195 bin 670 üye sayisiyla Egitim-Bir-Sen’i genel yetkiye tasimistir” dedi.

 

Güzel Isler yapmaya Devam Edecegiz

Sendika olarak çok önemli islere imza attiklarini kaydeden Özer, bunlarin basinda ‘Toplu Sözlesme Hakki’nin elde edilmesinin ve sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesinin geldigini vurguladi.

 

Egitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olmasiyla görev sorumluluklarinin daha da arttigina dikkat çeken Özer, “Egitim çalisanlari ve egitim sistemi adina çözülmesi gereken birçok sorun bizi bekliyor. Insallah bunlarin çözümü de sendikamiz vasitasiyla olacak ve güzel isler yapmaya devam edecegiz. Egitim çalisanlarinin haklarini daha güçlü bir sekilde savunacagimizdan kimsenin süphesi olmasin” seklinde konustu.

 

 

Bolu Sube Baskanimiz Ahmet Koçak ise, güzel bir organizasyon yapmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti. Koçak, bu tür faaliyetlere devam edeceklerini ve üyelere sürpriz nitelikte programlar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

 

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Kütahya Subemiz tarafindan Kent Ormani’nda organize edilen 14. geleneksel yilsonu piknigine katildilar.

 

Vesayetçi Anlayisla Mücadele Ediyoruz

Siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri ve üyelerimizin katilimiyla gerçeklestirilen piknikte konusan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, ülkemizde bir çok alanda oldugu gibi sendikacilikta da bugüne kadar vesayetçi bir anlayisin hakim oldugunu kaydederek, sendika olarak egitim çalisanlarindan aldiklari gücü yine çalisanlarin hak ve menfaatlerini korumak için kullanarak vesayetçi anlayisla mücadele ettiklerini belirtti.

 

Egitim çalisanlarinin sorunlariyla ilgilenmekle kalmadiklarini anlatan Tektas, çalisanlarin sosyal ve ekonomik haklarini ileri seviyeye götürürken, ülkemizin demokratik ve insan haklarina saygili bir noktaya gelmesi için de çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

 

 

Yeni Anayasa Vazgeçilmez Bir Ihtiyaç Haline Gelmistir 

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, egitim hizmet kolu çalisanlarinin sosyal ve ekonomik haklarini iyilestirmek adina bugüne kadar birçok çalisma yaptiklarini dile getirerek, referandum sürecinde anayasa degisikliginin gerçeklestirilmesinden yana tavir alan Egitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olarak ilk kez yapilacak olan toplu sözlesme masasina oturmasinin hakki oldugunu ve bu hakki kendilerine teslim eden tüm üyelere tesekkür ettiklerini vurguladi.

 

Türkiye’deki vesayetçi sistemin tamamen son bulmasi ve ileri demokrasiye geçisin önündeki tüm engellerin kaldirilmasi için yeni bir anayasanin artik vazgeçilmez bir ihtiyaç haline geldigine isaret eden Çakirci, Agustos ayinda yapilacak toplu sözlesmede çalisanlarin sosyal ve ekonomik haklarini iyilestirmek için çalismalara basladiklarini sözlerine ekledi.

 

Kütahya Sube Baskanimiz Kamil Uçan, 2011 yilinda 2 bin 905 üye ile ilde yetkili sendika ve Türkiye genelinde de 195 bin 670 üye ile genel yetkili sendika olmanin gururunu tüm üyelerle birlikte yasamakta olduklarini ifade etti. Uçan, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesinin Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in basarisi oldugunun altini çizdi.

 

Çifte Sevinç Yasadilar

Subemizin, yetkili olmasi ve egitim-ögretim yilinin sona ermesi dolayisiyla üyelerimize yönelik kent ormaninda düzenledigi yemekli program Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci’nin katilimiyla gerçeklesti.

 

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Milletvekili Adayi Halil Eldemir, AK Parti Il Baskani Ramazan Kurtulmus, Belediye Baskan Yardimcisi Osman Gezgin, Il Genel Meclisi Baskani Hasan Hüseyin Çelik, Sube Yönetim Kurulumuz, üyelerimiz ve ailelerinin katildigi programin açilis konusmasi yapan Sube Baskani Muhammet Akgül, 15 Mayis 2011 tarihinde birinci Sube Kongresi’ni yaptiklarini belirterek, “15 Mayis itibariyle sendikamiz egitim hizmet kolunda ilimizde yetkili sendika oldugu gibi, Türkiye genelinde de genel yetkili sendika olmustur. Bu, bir yillik bir basari degil, Egitim-Bir-Sen’in ilkeli ve insani merkeze alan sendikacilik yapmasindan kaynaklanmaktadir” diye konustu.

 

Türkiye’nin geleceginin sekillendirilmesinde söz sahibi olmak istediklerini ifade eden Akgül, “Insanimizin dertlerine sahip çikiyor, çözüm ariyor ve çözümler üretiyoruz. Bugün geldigimiz nokta bunun tezahürüdür” ifadelerini kullandi.

 

 

 

Tuzla’da Yetki Söleni

Tuzla Ilçe Temsilciligimiz, sendikamizin genel yetkili olmasi münasebetiyle Sampiyon Köfte Salonu’nda bir program düzenledi. Ilçe Temsilcimiz Metin Cangir’in selamlama konusmasinin ardindan söz alan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Egitim-Bir-Sen’in, hakkini arayan magdurlarin ugrak yeri haline geldigini belirterek, “Sorunlarina çözüm arayanlarin adresi olmakla aslinda Hilf’ul Fudul görevini yerine getiriyoruz. Hak aramanin adresi, magdur ve mazlumlarin sesiyiz” dedi.

 

Baslangiçta sendikaciligin köhne bir zihniyetin sopasi, ileri karakolu ve temsilcisi olarak görüldügünü ifade eden Yalçin, Mehmet Akif Inan’in 1992’de Egitim-Bir Sen’i, ardindan da Memur-Sen Konfederasyonu’nu kurarak bu sayfayi degistirdigini söyledi.

 

“Egitimde genel yetkili sendika olarak egitimcilerin sorunlarinin çözümü için toplu sözlesme masasinda biz olacagiz” diyen Yalçin, mesru haklar ile yasal haklar arasindaki makasi daraltmak için özlük; darbeseverlere karsi darbesavar durusuyla da özgürlük mücadelesi verdiklerini, özgürlüklerin genisledigi oranda ekmegin de büyüyecegine inandiklarini dile getirdi.

 

Adaletin omuzlardaki yildizlarla ölçülmemesi için, daha demokratik bir ülke için, Merve Kavakçi’ya da iade-i itibar yapilmasi için, gelir dagilimindaki adaletsizligin ortadan kaldirilmasi ve kamu çalisanlarinin milli gelirden hak ettigi payi almasi için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Ali Yalçin, söyle konustu: “Biz devleti kutsal sayan anlayisa da, düsman sayan anlayisa da karsiyiz. Insani yasat ki, devlet yasasin anlayisiyla sendikaciligin ezberini bozduk. Türkiye’nin en büyük sendikasi olmak nihai hedefimiz degildir. Istikrarli yürüyüsümüz devam edecektir. Genel yetkinin alinmasinda emegi geçen teskilatimiza tesekkür ediyorum.”

 

AK Parti Milletvekili Idris Güllüce ise, yaptigi selamlama konusmasinda, yerli bir durus sergileyen Egitim-Bir-Sen’i takdir ettigini ifade etti.

 

 

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, egitim çalisanlarinin en iyi sartlarda görev yapmasini arzu ettigini, egitime verilen destegi insana yapilan yatirim olarak gördüklerini kaydetti.

 

Programa, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Kemal Akar, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayi Dervis Yücel, Saadet Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayi Mustafa Önügören, Il Genel Meclisi Üyesi Mustafa Selvitopi, Tuzla ve Pendik Ilçe Milli Egitim Sube müdürleri, Istanbul 4 No’lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Ilçe temsilcileri, üyelerimiz ve davetliler katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen