Haber
2012-09-17 07:31:53
Provokasyon Filmden Kimseye Ekmek Çikmaz

Islam dünyasini harekete geçirmek ve provoke etmek amaciyla çekildigi asikar olan ‘Müslümanlarin Masumiyeti’ isimli filmi çekenleri ve çekilmesini saglayanlari siddet ve nefretle kiniyoruz.

Çekilme amaci, Islam dünyasinda huzursuzluk çikarmak ve insanlari kiskirtmak olan filme gösterilen siddet içerikli tepkilerin, filmin çekilme amacina hizmet ettigi ortadadir. Müslümanlar arasinda siddeti yayginlastirmak ve Müslümanlari siddet yanlisi olarak göstermek için planlanan ve provoke edilen gösteri ve protesto eylemlerinin amacina ulasmamasi için, tepkilerin demokratik yollardan gösterilmesi gerekmektedir.

Siddet içermeyen demokratik tepkiler, oyun kurucularin hevesini kursaklarinda birakacaktir. Islam dünyasini provoke etmek için çalisan ve bir dinin kutsal degerlerine dil uzatanlar, tarihin er ya da geç kendilerini yargilayacagini, insanliga hesap vermek zorunda kalacaklarini unutmamalidir.

Egitim-Bir-Sen olarak, bu filmi çekenleri, çekilmesine katki yapanlari ve fikri planda destekleyenleri kiniyor, milletimizin ve Islam aleminin ortaya koyacagi tepkilerin de demokratik sinirlar içinde kalarak, provokasyon umanlarin amacina hizmet etmemesini diliyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen