Haber
2013-09-27 07:43:14
Rabia Platformu Mısır'daki Darbenin 100. Gününü Protestoya Hazırlanıyor

Rabia Platformu, Mısır'daki askeri darbenin 100'üncü gününde dünyanın birçok ülkesindeki üye sivil toplum örgütlerinin, gençlik teşkilatlarının ve öğrenci derneklerinin katılımıyla protesto gösterilerine hazırlanıyor. Platform üyesi, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sivil katliamlar olmak üzere tutuklamalar ve demokrasinin askıya alınmasını protesto  gerçekleştireceklerini söyledi.

Rabia Platformu, Mısır'da, askeri yönetimin 3 Temmuz 2013'te darbeyle yönetime el koymasının 100. gününü  Türkiye genelinde ve dünyanın değişik ülkelerindeki üye sivil toplum örgütlerinin katılımıyla protesto edecek. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, platformun yol haritasını belirlemek üzere  Ankara'da bir araya geldiğini söyledi. Gündoğdu, Mısır'da demokrasinin askıya alınmasını protesto etmek, yaşanan katliamları unutturmamak için üye sivil örgütler olarak, fotoğraf sergisinden dünya liderlerine mektup yazmaya, yürüyüşten gazete ilanına kadar bir dizi eylem planladıklarını kaydetti.

Ahmet Gündoğdu toplantıda alınan kararlarla ilgili şu bilgileri verdi, "Mısır'da asker yönetime el koydu. Seçilmiş hükümet silah zoruyla iktidardan uzaklaştırıldı. 11 Ekim'de 100. gününü dolduracak darbeyi protesto edeceğiz. Sivil toplum kuruluşları, gençlik teşkilatları, öğrenci dernekleri üç farklı günde de bu olayların kurbanlarını hatırlamak, anmak ve darbecileri lanetlemek için kitlesel eylemler yapacağız. Etkinliklerin Başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde bir çalışma yürütüyoruz."dedi.

Gündoğdu, platformun bu eylemlerin benzerlerini, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda, sivil katliamının 100.günü ve Suriye'de Beşar Esed yönetiminin Şam'ın Guta bölgesinde kimyasal silah kullanarak içlerinde yüzlerce çocuğun bulunduğu bin 300 kişinin öldürülmesinin 100. gününde de yapılacağını kaydetti.

Rabia Platformu'nun organize ettiği 'R4bia global networkla' bağlantılı olarak, 'R4bia' logosunun kopyalama sayısı 300 milyonu geçti. Network sivil toplum kuruluşları, medya, sanatçı ve gönüllülerin katılımı ile dünyanın en büyük vicdan hareketi olmaya aday. Bu hareket, gönüllüleriyle birlikte "Rabia neslini oluşturuyor."

Rabia Platformu Mısır'da darbe sonrası yaşanan katliama tepki olarak tüm dünyaya yayılan "R4BIA işareti", Rabia Platformu adıyla uluslararası bir platforma dönüşmüştü.

İstanbul'da 16 Eylül'de kuruluşu kamuoyuna duyurulan platform, "www.r4biaplatform.com" sitesinden Türkçe, Arapça ve İngilizce yayın yapıyor.

Platforma, Türkiye'den ve farklı ülkelerden yüzlerce dernek, vakıf, birlik, konfederasyon, dergi, internet sitesi ve medya kuruluşu destek veriyor.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen