Haber
2015-10-03 07:57:44
Recai Kutan'dan tebrik ziyareti

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı (ESAM) Recai Kutan ve yönetim kurulu üyeleri, imzalanan 3. Dönem toplu sözleşmesinden dolayı Genel Başkan Ali Yalçın’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Yalçın, ESAM’ın ekonomik, sosyal ve eğitim alanında yaptığı bilimsel çalışmalarla ülkemize katma değer sağlayan önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu ifade etti.



 

ESAM’ın milli ve manevi değerler konusunda ortaya koyduğu duruşun Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in anlayışı ve beklentisiyle örtüştüğünü dile getiren Yalçın, şu şekilde konuştu:

 “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen kurulduğu günden bugüne kadar Türkiye’nin demokratikleşmesi adına büyük hizmetler yapmış bundan sonrada aynı azim ve kararlılıkla yapacaktır. Özelde üyelerimizin özlük haklarını, ekonomik ve sosyal sorunlarını önemseyen, genelde toplum mühendislerinin Türkiye üzerindeki oyunlarını bozmak için, demokratikleşme adına, ekmeğini büyütme adına, özgürlükleri genişletme adına, daha diri ve canlı bir şekilde mücadelelimizi sürdüreceğiz. İmzaladığımız 3. Dönem Toplu Sözleşme bunun en güzel örneğidir. İmzalanan toplu sözleşme hem kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarını genişletirken, Türkiye’nin demokratikleşmesine, toplumsal uzlaşmasına en fazla ihtiyaç olduğu dönemde ülkemiz adına güzel bir örnek oldu.”

 

Recai Kutan, 3. Dönem toplu sözleşme sürecini yakından takip ettiklerini belirterek, sonucu takdir ettiklerini ifade etti.

Kamu çalışanlarının bu toplu sözleşmede yaşadığı memnuniyeti daha önce Rahmetli Erbakan Hocamızın zamanında yaşadığını hatırlatan Kutan, Memur-Sen’in göstermiş olduğu kararlı mücadelen dolayı Genel Başkan Ali Yalçın’ı tebrik etti.



 

Kutan, 24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’nin 28-30 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da yapılmasını planladıklarını belirterek, ESAM’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.



 

Genel Başkan Ali Yalçın, Kutan’a Eğitim ve Ahlâk Şûrası Kitabı, Erol Battal kitap seti ve Eğitim-Bir-Sen yayınlarını takdim etti.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen