Haber
2012-03-20 06:29:55
Referandum Kirilma Noktasi Oldu

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, referandumun Türkiye için birçok yeniligi beraberinde getirdigini söyleyerek, “Referandum öncesi olmayan sadece milletti. Var olan millet ise gerektiginde dövülecek millet idi” dedi.

Memur-Sen Bursa Il Divan Toplantisi’nda konusan Gündogdu, referandumla devletin milletinden milletin devletine adim atildigini, insani merkeze alan anlayisin sendikal bakis açilarini olusturdugunu kaydetti. Referandumda ‘toplu sözlesmeye de toplumsal sözlesmeye de evet’ dediklerini hatirlatan Gündogdu, toplu sözlesmenin yolunun referandumla açildigini hatirlatti.

Türkiye’nin bugün geldigi noktada vesayeti desifre etme adina üç önemli ugrasi alanini oldugunu anlatan Ahmet Gündogdu, “Üçü de mevzuata dayanan bir alan. Anayasa bir mevzuat, egitim sistemi bir mevzuat ve toplu sözlesme yasasi da kamu çalisanlari için bir mevzuat. Her üçünde de ayak diretildigini, bunun çalisanlar ve milletin istedigi gibi olmamasi için karsi koyanlar oldugunu görüyoruz” seklinde konustu.

Egitim sisteminde ve Anayasa’da darbecilerin ve vesayetçilerin ayak direttigini vurgulayan Gündogdu, toplu sözlesmenin ikincil mevzuatinda ise bazi bakan ve bürokratlarin toplu sözlesme hakkinin verilmesinden memnun olmamis gibi ayak direttigini söyledi. Gündogdu, söyle devam etti: “Anayasa ile egitim tartismalari esasen birbiriyle ayni. Her ikisinde de soru su: Devlete göre insani mi dizayn edelim, insana göre devleti mi? Bu anayasa için sorulacak bir soru. Egitim sisteminde de çocuklarimizin gelecegine çocuklar ve anne babalari mi karar versin, devlet mi? Biz her ikisinde de insana göre devleti, çocuklarin gelecegine ise anne babalari ve kendilerinin karar vermesini istiyoruz.”


Egitim Sisteminde Gereksiz Tartismalarla Zaman Kaybediliyor
Anayasa’da insani esas alan, öteki olusturmayan, vatandasini tanimlayan degil, taniyan devleti önemsediklerini dile getiren Ahmet Gündogdu, “Egitim sisteminde de çocuklarin özgürce, onlarca seçenek içinde kendi gelecegine kendilerinin karar verdigi, seçmeli dersler havuzu ile hayata hazirlandiklari ve temel beceri egitimleri ile de kendi alanlari ve fitratlari ile kabiliyetlerinin kesfedildigi bilimsel, pedagojik bir egitime geçisi önemsiyoruz. Su anda iktidarin bu süreci pedagojik ve bilimsel tabana yeterince çekemeyip usul ve üslup tartismalariyla zaman kaybettigini düsünüyorum. Çünkü 28 Subat süreci ile yüzlesecek isek, birileri buna ‘rövans pesinde misiniz’ diyor. Hayir, rövans pesinde degiliz. Agaç devrildigi yerden kalksin. Milletin gelecegine Milli Güvenlik Kurulu kararlari degil, milli egitim sura kararlari, bilimsel egitim ve çagdaslik yön versin diyoruz. Ama dün bu kirli senaryolarin piyonlari, ikna odalarini kuran, kirliliklere ortak olanlar hala ‘yavuz hirsiz’ misali boy gösterip, milletle kavga etmeye devam edecekse, adina rövans diyorlarsa, rövans olsun, haddini bildirmek diyorlarsa, haddini bildirmek olsun. Çünkü demokrasi, demokrasiyi hazmedemeyenlere ‘had bildirme’ sanatinin da adidir. 12 Eylül Referandumu da bir manada millete dönüs, milletin iradesine dönüs, demokrasiyi yeniden yesertmeye dönüs olduguna göre, demokrasiyi hazmedemeyenlere haddini bildirmek de demokratik bir mücadele ve tavrin geregidir” diye konustu. 

Toplu Sözlesme Hazirliklari Tamamlandi
Toplu sözlesme yasasinin henüz yürürlüge girmedigini kaydeden Gündogdu, “Insallah önce yasamizi istedigimiz sekilde çikartacagiz. Sonra 4/C’liler basta olmak üzere 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile unutulan memurlarimiz, yüzdelik zam taban ayligi gibi 13 ana konuda yaptigimiz hazirlikla da toplu sözlesme masasindaki yerimizi alacagiz. Insallah 1 Ocak 2012’den itibaren geçerli olmak üzere memurlarimizi memnun edecek bir sonuca imza atacagiz. Memnun olacak bir sonuç elde edemez isek, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na müracaat etmek birinci, alanlara çikmak ise ikinci görevimiz olacak” ifadelerini kullandi.


Toplantinin açilisinda konusan Memur-Sen Bursa Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Numan Seker ise, rahat zamanlarda herkesin sendikacilik yaptigini, kendilerinin zor zamanlarda da sendikacilik yaptiklarini söyledi. Bunu yaparken ilkelerinden, durusundan taviz vermeyen bir anlayisi benimsediklerini dile getiren Seker, Bursa’da 7 hizmet kolunda yetkili olduklarini, hedeflerinin bu yil bütün hizmet kollarinda yetkiyi elde etmek oldugunu sözlerine ekledi. 

Subemizin Il Divani Toplantisi Yapildi
Genel Baskan Ahmet Gündogdu, daha sonra, Bursa Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi. Burada egitim sistemiyle ilgili çalismalari ayrintili olarak degerlendiren Gündogdu, katilimcilarin sorularini da cevapladi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen